Olivier de Vinck

17 jaar geleden opende Olivier restaurant Kommilfoo op het Antwerpse Zuid. Het groeide uit tot een vaste waarde in de Antwerpse culinaire wereld. Als beloning voor zijn werk kreeg Olivier in 2011 zijn eerste Michelinster. In de Gault & Millau 2015 is Olivier beloond met een 16/20.

Met zijn vrouw Inge Blancquaert en zijn team zorgt chef de Vinck ervoor dat alles tot in de puntjes verzorgd is. Zijn keuken serveert seizoensgebonden Frans-Belgische gerechten.

Olivier de Vinck was oorspronkelijk niet voorbestemd om in de horeca terecht te komen. Hij studeerde economie en behaalde een MBA Finance. Om zijn studies te bekostigen werkte hij tijdens het weekend vaak in restaurants en zo groeide zijn liefde voor het koken. Hij kwam in contact met topchef Eddie Van Maele en volgde er 5 jaar lang les in de privékookschool. Daarna deed hij stages in diverse toprestaurants in het buitenland om moderne kooktechnieken aan te leren. Om zich verder te bekwamen trekt hij nog steeds regelmatig naar Spanje.

In 2004 behaalde hij de zilveren medaille in de gerenommeerde Prosper Montagné wedstrijd. In 2005 won hij goud in deze wedstrijd en werd hij eerste Kok van België. In 2011 werd Olivier de Vinck en zijn restaurant bedacht met de titel “Asperge-restaurant Benelux- Culinaire Saisonnier“.

De mix van ervaringen resulteerde in een eigen kookstijl waarbij Olivier subtiel balanceert tussen traditie en trend.

Recepten van Olivier