Tips om elke dag genoeg water te drinken

Dat genoeg water drinken heel belangrijk is voor ons lichaam dat weten we allemaal. Maar toch is het voor veel mensen een hele opgave. Ik geef jullie graag enkele tips om de hele dag door gehydrateerd te blijven! 

1. Begin de dag met een glaasje citroenwater

Mijn secret ingrediënt voor een gezonde kick-start van de dag is een glas water met citroen. Ik drink dat elke morgen, het is een gewoonte die echt verankerd zit in mijn ochtendritueel. Ook goed nieuws voor alle slaapkoppen: je hoeft hiervoor je wekker niet eens vroeger te zetten! De dag beginnen met een glaasje water is gewoon super goed voor je lichaam aangezien je ’s nachts veel vocht verliest. Je tekort dan ’s ochtends meteen aanvullen is het beste wat je kan doen om terug gehydrateerd te geraken. 

Nog een tip voor wie ’s ochtends niet veel tijd heeft: kies voor gefilterd water uit de kraan. Dat kan perfect met de GROHE Blue Home. Met deze kraan kan je eenvoudig kiezen voor gekoeld én gefilterd plat, lichtbruisend of bruisend water. Verder hoef je dus ook geen flessen water meer aan te slepen, super ecologisch! 

2. Gezonde bubbels

Gezellig iets drinken met vrienden? Dat kan ook met gezonde bubbels! In het nieuwe seizoen van De Gezonde Goesting maak ik bijvoorbeeld een verfrissende mocktail die ik “Drink Pink” noem. Ik plet enkele braambessen met basilicumblaadjes, limoensap en een lepeltje honing. Daar voeg ik vervolgens nog ijsblokjes en bruiswater rechtstreeks uit de GROHE Blue Home kraan aan toe. Lekker én gezond! 

3. Teatime!

Drink je liever warme dranken? Da’s geen probleem want ook bijvoorbeeld een kopje thee mag je optellen bij je dagelijkse vochtinname. Mijn favoriet is groene thee. Groene thee kan je fysieke prestaties stimuleren, is goed voor ons brein én boost ons metabolisme. Ik probeer het wel bij twee kopjes per dag te houden om zo mijn cafeïne-inname te beperken, daarna schakel ik over op kruidenthee. 

4. Maak je eigen fruitwater 

Bij mijn gerechtjes serveer ik ook graag heerlijke fruitwaters. Zelf ook eens proberen? Ik help je graag op weg! Vul een kan met water uit de GROHE Blue Home (plat, licht bruisend of bruis, dat kies je helemaal zelf). Vul de kan op met gesneden fruit en groenten naar eigen smaak. Enkele lekkere combinaties zijn bijvoorbeeld sinaasappel-basilicum, komkommer-munt-limoen, gember-citroen, pompelmoes-limoen-rozemarijn of kiwi-aardbei!

WIN WIN WIN!

Dat gefilterd water uit de kraan super handig is moet ik je na het lezen van dit artikel waarschijnlijk niet meer vertellen. Nog leuker is dat je nu ook een GROHE Blue Home kraan kan winnen! Meedoen kan hier. Veel succes! 

xoxo, Steffi