Streetfood en kookles in Hoi An

Njam!-foodie Flo maakt een culinaire wereldreis en deelt daarbij haar ervaringen met de njam!-lezers. Ontdek hier haar zoete ontdekkingen in Vietnam!

Hoi An, het paradijs voor streetfood! 

In deze pittoreske stad vind je op elke hoek van de straat wel iets van streetfood. Vooral ‘s avonds fleurt Hoi An helemaal op, langs de rivier staat het dan vol met kraampjes waar je de gekste dingen kan eten! Ik was natuurlijk heel geïnteresseerd in de dessertjes. Het dessert dat het meeste mijn aandacht trok waren deze gekleurde balletjes. Na wat rondvragen en wat opzoekwerk kwam ik erachter dat dit gevriesdroogde roomijsjes zijn. De kleurtjes passen in elk geval helemaal bij de sfeer van Hoi An! 

Kookles in Hoi An

Ik was meteen in de ban van het lekkere eten hier, dus ik besliste een Vietnamese kookcursus te volgen! Op één namiddag leerden we verschillende gerechten maken, stuk voor stuk heerlijk. Mijn favoriet was Bun Bo Xao, rijstnoedels met rundvlees en groenten. Ik krijg er nog steeds het water van in de mond! 

Springrolls van A tot Z

De kookles startte meteen heel leuk: we leerden onze eigen rijstmelk en rijstpapier maken. Door gepelde rijstkorrels eerst in water te laten weken en dan door een stenen pers te draaien ontstaat er rijstmelk. Deze melk wordt vervolgens op een linnen doek gegoten die over een pot kokend water gespannen is. Na 10 seconden wachten is je eigen rijstpapier klaar om te gebruiken! 

Met dit zelfgemaakte rijstpapier maakten we nadien verse spring rolls. De traditionele springrolls zijn gevuld met varkensvlees, scampi's, sla, wortels en komkommer. Maar ik geef jullie hier mee hoe je een ontbijt/dessert versie maakt van deze springrolls. Ideaal om wat te verfrissen op een zonnige dag of om de Aziatische keuken naar België te brengen! 

Lees ook...