Steffi's favoriete gezonde hapje voor de feestdagen

Ben je nog op zoek naar een eenvoudig, lekker én gezond hapje voor je feestmenu? Ik presenteer jullie mijn favoriete hapje: bloemkoolcouscous met granaatappel en nootjes uit mijn nieuwste boek “Gezellige Gezonde Goesting”!

Bloemkoolcouscous is één van de lievelingsgerechtjes bij mij thuis! Een ongeloofelijk veelzijdig gerecht dat je perfect als brunchschotel kan serveren, dat smaakt met vis, een stukje vlees of een eitje, maar dat ook perfect als hapje geserveerd kan worden. Geen toegevingen hier, alleen maar super duper healthy stuff! Als dat geen verwennerij voor je gasten is!

Bloemkoolcouscous is ook erg laag in koolhydraten én bovendien super makkelijk te bereiden. Je hoeft enkel de roosjes van de bloemkool in de Xpower chopper van DOMO te blenden en je verkrijgt meteen couscous. Ik gebruik enkel de roosjes van de bloemkool omdat de stam minder voor de couscousstructuur zorgt. Je hoeft uiteraard de stammetjes niet weg te gooien! Deze kan je ondertussen gewoon lekker opeten.

De Xpower chopper van DOMO is een kleinere foodprocessor die ik specifiek geweldig vind voor pesto’s, noten malen, sausen, uien hakken.. en onder andere ook deze bloemkool couscous (het fijnhakken van de broccoli voor m’n broccolibrood bv doe ik hier ook mee). Vooral de dubbele messen vond ik een absolute openbaring toen ik deze voor het eerst testte. Bij dipjes ofzo bv krijg je daardoor een circulaire beweging waardoor je eigenlijk bijna nooit moet ingrijpen met een spatel. Een handig ding om in huis te hebben dus! In no time tover je zo een heerlijk hapje op tafel.

Werk het hapje af met wat granaatappelpitjes. Ook hier heb ik een goed trucje voor. Ontpit de granaatappel in een kom met water. Zo voorkom je spatten op je kledij. Het is niet erg als er nog wat wit vruchtvlees van de granaatappel overblijft en in je couscous terechtkomt, dit bevat ook super veel vitamientjes!

XOXO,

Steffi