Njam’s zotte zomer: 10 evenementen en zomerbars die je niet mag missen

Wat een fantastische zomer dit jaar. Met de uitzonderlijke exotische temperaturen wanen we ons al enkele maanden in het Zuiden van Spanje. De horeca doet het fantastisch en ook de zomerfestivals waren tot nu toe stuk voor stuk grote successen. En we hebben goed nieuws: de zomer is nog lang niet gedaan! Er staan nog een heel deel fantastische evenementen op het programma en hét hoogtepunt moet eigenlijk nog komen: ons eigen njam!-festival ‘Lekker Klassiek’. Om jullie wat wegwijs te maken in het ruime aanbod, presenteren we jullie graag 10 evenementen en zomerbars die je niet mag missen de komende maanden.

  • Lekker Klassiek Festival – Boom – 25 augustus 2018

Vorig jaar organiseerden Studio 100 en het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre voor de eerste keer het festival ‘Lekker Klassiek’, waar klassieke muziek gecombineerd wordt met topgerechten van de njam!-chefs. De eerste editie was een groot succes en ook dit jaar kan je in De Schorre genieten van deze unieke combinatie. Muzikaal staan onder meer Jef Neve en Peter Bogaert op het programma, culinair zullen onder meer Roger van Damme, Johan Segers en Dominique Persoone het festival op smaak brengen.

https://lekkerklassiek.be/

  • HORST – Holsbeek – 7, 8 en 9 september

Horst combineert kunst en muziek op een prachtige locatie. Het evenement vindt immers plaats in en rondom het kasteel van Horst in Holsbeek. Het kunstgedeelte is te bezoeken van 9 september tot 28 oktober en integreert moderne kunst op een unieke manier in de historische omgeving van het kasteel. Het muziekfestival vindt plaats op 7, 8 en 9 september en focust vooral op minder bekende, opkomende artiesten. Een aanrader!

https://www.horstartsandmusic.com/nl

  • Sommar zomerbar – Antwerpen – Hele zomer

Misschien wel de hipste zomerbar in Antwerpen. Denk: industriële look & feel, top cocktails, super lekkere gerechtjes en hippe feesten. En dat allemaal aan een prachtige setting aan het water, net over het MAS.

https://www.facebook.com/peopleofsommar  

  • The Night zomerbar – Brugge – hele zomer

The Night is een bekende zomerbar in het centrum van Brugge. Dit jaar werd het complex volledig vernieuwd en het resultaat is prachtig. Ook hier zijn er verschillende optredens en evenementen die je op hun website kan ontdekken.

https://www.zomerbarthenight.com/

  • Zebrabeach -  Gent – 14 juni tot 2 september

Zebrabeach is een gratis pop- up strand in het centrum van Gent. Je kan hier met de voeten in het zand (en het water) genieten van hapjes, drankjes en livemuziek. Gent op zijn best!

http://www.zebrabeach.be

  • Zandsculpturen festival – Oostende – 23 juni tot 9 september

Op het prachtige zandsculpturenfestival in Oostende gaan artiesten uit de hele wereld aan de slag om een sprookjeswereld in zand te creëren. Hiervoor worden er maar liefst 240 vrachtwagens Ardens grottenzand geleverd, waarmee een beeldengalerij van ruim 10.000 m² op het Groot Strand van het Oostende gemaakt wordt. De immense sculpturen van 2 tot 12 meter hoog zijn bestand tegen alle weersomstandigheden.

http://www.zandsculpturen.be/

  • Part of Antwerp – Antwerpen – 14 September tot 23 september

Part of Antwerp is een tiendaags festival en combineert evenementen, street art, een bar en restaurant op het water, een grote party en veel meer. Je vindt het festival in de hippe buurt rond het Kattendijkdok en het Havenhuis.

https://www.partofantwerp.be/

  • Ipanema - Hasselt – hele zomer

Dé zomerbar van Limburg? Daarvoor moet je in Hasselt zijn, bij Ipanema. Een leuk zwembad, zwoele beats, lekkere cocktails… en gratis toegang!

http://www.ipanema-hasselt.be/

  • Bozar Open Air – Brussel – 27 juni tot 26 augusus

In Brussel kan je deze zomer dan weer terecht voor een portie kunst voor bij de cocktails. Bozar Open Air is een project van de Brusselse landschapsarchitect Bas Smets en 'POOL IS COOL'. Het is een tijdelijke openbare kunstinstallatie in de Baron Hortastraat naast het Paleis voor Schone Kunsten, die kunst combineert met een leuke zomerbar.

https://www.bozar.be/en/activities/142591-bozar-open-air

  • Laundry Day – Antwerpen – 1 september

Een goed feestje om de zomer in stijl af te ronden? Het kan natuurlijk in Antwerpen! Met DJ’s en artiesten als Booka Shade, Jeff Mills, Richie Hawtin en de Jeugd van Tegenwoordig ben je er zeker van dat dit een groot feest gaat worden.

https://www.laundryday.be/

Lees ook...