Njam! trekt eropuit: 10 tips voor “Dine & Sleep” adressen in Vlaanderen

Wat is er leuker dan bij een heerlijke maaltijd ontspannen de voetjes onder tafel te schuiven en daarna praktisch in bed te rollen? Het is niet alleen veiliger om na een paar glaasjes wijn niet meer te hoeven rijden, maar het verrijkt ook de totale beleving. Steeds meer restaurants bieden daarom de mogelijkheid om te overnachten. Wij trokken erop uit en selecteerden 10 adresjes waar je dat kan doen.

1. U Eat & Sleep, Antwerpen

Onze eerste stop is Antwerpen, bij U Eat & Sleep. Hier kun je precies doen wat de naam belooft: genieten van een heerlijk diner en daarna direct in hetzelfde pand overnachten. De ligging aan de jachthaven, met prachtig uitzicht op het MAS, is een extra troef. Dit 'small luxury' 4-sterren boutique hotel beschikt over 15 luxueuze kamers, en voor wie nog even wil nagenieten, is er een trendy cocktailbar voor een slaapmutsje.

2. Bar Bulot Antwerpen

Bar Bulot is gelegen in het luxueuze Botanic Sanctuary Hotel in Antwerpen. Je kan hier in een bruisende ambiance genieten van tijdloze klassiekers met een verfijnde twist. Denk bijvoorbeeld aan kalfshersentjes in een krokante korst met beurre noisette of kalfstong in Madeirasaus. In hetzelfde hotelcomplex vind je ook de toprestaurants Hertog Jan, Het Gebaar, Henry’s Bar & Bistro en Fine Fleur. Voor wie zin heeft in een afsluiter, is er bovendien een fantastische cocktailbar.

3. Blanc By Aytems, Antwerpen

Nog in Antwerpen kan je voor een “Dine & Sleep” ervaring terecht bij Blanc By Aytems. De verrassende keuken van chef Ayt Ems combineert Franse invloeden met internationale smaakmakers, wat zorgt voor een bijzondere culinaire beleving. Na het diner kun je overnachten in de QUARTIER SUD Suites, prachtige kamers ontworpen door de bekende architect Will Eerens.

4. Yalo, Gent

Bij Yalo in Gent kan je terecht voor een 'Urban Boutique'-hotelervaring in een stijlvol designjasje. Maar er is meer: voor het slapen kun je in Yalo bar & restaurant genieten van heerlijke sharing plates, bar bites en klassiekers met een twist. In de zomer opent ook de rooftop bar, waar je kan proeven van heerlijke cocktails en een prachtig uitzicht.

5. Odette en Ville, Brussel

Als laatste stop houden we halt in onze hoofdstad Brussel. Daar kun je eten en slapen bij Odette en Ville. Het uitgebreide menu van het restaurant combineert klassiekers met internationale bereidingen. De kamers van het hotel volgen deze lijn en combineren zowel klassieke als moderne invloeden.

6. Slagmolen, Opglabbeek

In Limburg kun je culinair ontspannen bij toprestaurant Slagmolen. Het vernieuwde interieur met uitzicht op het groen biedt de perfecte setting om te genieten van de verfijnde kookkunsten van chefs Bert en Giel Meewis. Na de culinaire ervaring kun je overnachten in een van de vier prachtige kamers op het domein.

7. De Koolputten, Waasmunster

De Koolputten in Waasmunster combineert gastronomisch dineren met stijlvol overnachten in het hart van het Waasland. Het is de ideale locatie voor een romantisch weekendje weg. Bovendien biedt deze zaak een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De kamers zijn hedendaags en elegant ingericht.

8. La Rigue, Knokke

La Rigue in Knokke ontdek je in het luxueuze La Réserve Resort. Aan het roer van het restaurant staat niemand minder dan Peter Goossens. Hij brengt er “Klassiekers uit de Belgische en Franse keuken... in hun perfectie geserveerd”. Nadien is het heerlijk slapen in een van de luxueuze kamers van La Réserve Resort. Daar hangt een prijskaartje aan vast, maar soms mag het wat meer zijn!

9. Restaurant Willem Hiele, Oudenburg-Oostende

Restaurant Willem Hiele is gelegen in een architecturaal pand in de polders van De Keignaert, een natuurgebied vlakbij Oostende. De voormalige residentiële woning, ontworpen door de Belgische kunstenaar-architect Jacques Moeschal, is vandaag een uniek belevingsrestaurant met gastenkamers. Het is de ideale plek voor een gastronomische uitstap aan de Belgische kust.

10. Boury, Roeselare

Boury in Roeselare behoort tot de absolute top van de Belgische gastronomie, met maar liefst 3 Michelinsterren en 19 op 20 bij Gault&Millau. Na het uitgebreide, overheerlijke menu kun je blijven overnachten in een van de luxueuze kamers. Er zijn er slechts 4, dus snel boeken is de boodschap!


Lees ook...