Maak kennis met de Blendbrothers

Chef Hendrik Buysse begon zijn cariere in Oud Sluis (***) en vervolgde zijn parcours als chef bij Edwin Vinke (Kromme Watergang **) en als sommelier bij De Jonkman (**). Kamiel Buysse werkte jarenlang in de cocktailbar van Pure C (**) en daarna als mixologist in The Upper Room Bar van The Jane (**). Nu zijn ze fulltime Blendbrothers en reizen ze de wereld rond als foodadviseurs en cateraars. 

De broers creëren een ervaring met de perfecte mix tussen goed eten, een drankje en muziek. In hun eerste boek stonden de groenten in de hoofdrol, in hun tweede boek is het de vis. Ze brengen in Eat This Fish hun buitenlandse ervaringen samen met lokale producten om tot creatieve en gedurfde gerechten te komen. Laten we eens kennismaken!

Wanneer is de passie ontstaan voor koken?

De passie voor koken is ontstaan op jonge leeftijd van thuis uit. We kregen altijd lekker eten voorgeschoteld. Vervolgens ben ik (Hendrik) dan naar de hotelschool in Brugge gegaan. Doordat we  verschillende stages in gerenommeerde restaurants in binnen -en buitenland hebben gedaan werd deze passie alleen maar groter.

Hoe zorgen jullie ervoor dat de recepten origineel blijven?

We maken onder andere gebruik van onze ervaringen die we tijdens onze reizen in de wereld hebben opgedaan. Dit gaat van unieke bereidingen uit bijvoorbeeld Zuid-Amerika en Azië. Via deze weg proberen we het dan recepten te maken met producten van hier.

Dit kan variëren van producten, kruiden, bereidingswijze tot (keuken)technieken. Vaak passen we deze dan toe op lokale producten.

Wat maakt jullie zo een sterk duo?

We hebben beide een sterke passie voor goed eten, drinken en muziek. We hebben elk onze eigen capaciteiten en we zijn een goed klankbord naar elkaar.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een professionele carrière met je broer?

Het voordeel is dat je alles goed met elkaar kan bespreken en je voelt elkaar ook goed aan.

Nadeel is wel dat je af en toe elkaar de kop eens in slaat ;)

Hoe is het concept ontstaan?

Het is ontstaan uit de liefde voor food, drinks and music. Dit zijn dan ook de pijlers die door ons concept lopen. Het gaat van fine-dining voor gasten thuis tot streetfood op muziekfestivals.

Daarnaast ontwikkelen we regelmatig producten voor retailers en foodservice. Denk hierbij aan luchtige sauzen, desserts (die komen in april op de markt). We hebben ook een aantal eigen producten, namelijk de “blend croquettes" en de bag in box cocktails en mocktails. Deze worden in diverse horeca zaken in Belgie en Nederland geserveerd.

Jullie hebben intussen al 3 boeken uitgebracht. 
Hoeveel tijd kruipt er in het maken van een nieuwe boek?

Het creatieve proces van gerechten ontwikkelen en bereiden gaat heel vlot. Daarnaast moet heb je verschillende fotosessies waar wel wat tijd in kruipt. De recepten exact uitwerken en controleren, dat is waar de meeste tijd in zit.

Als Blendbrothers reizen jullie de wereld rond. 
Hoe beslissen jullie naar welke bestemmingen jullie gaan voor de verschillende technieken/smaken te ontdekken?

We kiezen vaak op basis van welke restaurants of keukens er zijn. Natuurlijk heeft elk land zijn food cultuur en daarvoor hoef je niet perse ver te gaan. In London kan je bijvoorbeeld ook al veel verschillende keukens vinden. Je vind uiteraard wel veel meer in de landen zelf. Zo ga je echt naar de essentie in China, Japan of Indonesië. Uiteindelijk valt veel samen met de opdracht waar je naar toe gaat.

Meer recepten ontdek je in het nieuwe boek: Eat This Fish!  

Lees ook...