Maak er een knallend lentefeest van!

Op het weer in België kan je niet echt rekenen om er een fantastisch feest in huis (of tuin) van te maken. Maar met deze makkelijk tips wordt je communie-of lentedag er één om nooit te vergeten.

Communie

1. Een coole start

Een glas cava als aperitief is een altijd-goed-klassieker. Maar wie trendy uit de hoek wil komen, installeert voor de gelegenheid een gin tonic-bar om de gasten op te warmen. Tip van cocktailspecialist Manuel Wouters: Hendrick's Gin met tonic en een schijfje komkommer erin.

2. Wie zit waar?

Twee makkelijke ideetjes om naamkaartjes te maken voor je gasten:

• Voor de kinderen neem je een snoepketting. Schrijf hun naam op een kaartje, doe er een gaatje in en hang dat rond de ketting, die je om een servet wikkelt en op hun bordje legt.

• Voor de volwassenen zet je een kurken stop rechtop. Maak er opzij een gleufje in en schuif daarin een naamkaartje van dik karton.   

3. Ballonnen en co

Met ballonnen is het instant feest. Kies voor heliumballonnen die je vult met een heliumpompje, zo blijven ze de hele dag in de lucht hangen.

• Neem witte, doorschijnende ballonnen en stop er gekleurde confetti in of wikkel gekleurde tule rond de ballonnen en maak onderaan vast met een lint.

• Een sfeervol en iets romantischer alternatief voor ballonnen zijn papieren lampions. Je vindt ze o.a. bij Ikea of Ava. Hang er onderaan gekleurde linten aan voor een feestelijk effect.

4. Met de handen eten móét

Een communiefeest is er in de eerste plaats voor het feestvarken zelf. Kinderen hoeven niet lang te tafelen; voorzie een aparte tafel voor hen vlak bij de tuin of speelhoek. En het is best oké om voor hen een 'makkelijk' menu te voorzien. Onze favoriet: hamburgers die je serveert in een hamburgerdoosje met persoonlijke boodschap binnenin. Leuk én handig, want zo heb je nadien weinig afwas. 

Snoepjes

5. Bedankt, lieve gasten!

Maak zelf een snoepbokaaltje om mee naar huis te geven.

• Gebruik lege bokaaltjes met dekseltjes. Was goed af zodat het papier loskomt en laat drogen.

• Neem een figuurtje (bijvoorbeeld van een diertje) en spuit dat samen met het deksel in een felle kleur. Laat drogen en herhaal eventueel enkele keren.

• Lijm het figuurtje vast met een lijmpistool op het deksel.

• Vul met gekleurde snoepjes.

Lees ook...