Kokend water uit de kraan? Ontdek de GROHE Red!

In ons nieuwe programma Pasta & Risotto maken de njam!-chefs kennis met de GROHE Red kraan, één kraan waar zowel koud, warm als kokend water uitkomt! Benieuwd naar dit innovatieve en handige keukensnufje? We vertellen er graag wat meer over! 

Koud, warm en kokend water

Kokend heet water. Vroeger moest je eerst een ketel water opzetten, maar nu komt het direct uit de GROHE Red keukenkraan. Het innovatieve systeem houdt drie tot zes liter water (afhankelijk van het type boiler) voortdurend aan de kook. Het water is op ieder moment beschikbaar voor gebruik. Handig toch? De kraan is beschikbaar in twee uitvoeringen (duo en mono), ook de bijhorende boilers zijn verkrijgbaar in twee maten (4 en 8 liter). Het duo-model komt in de plaats van een standaard keukenkraan, waardoor er naast gewoon gemend en koud water ook kokend water uit de kraan komt. In combinatie met de grote boiler is dit ideaal voor keukens zonder warmwateraansluiting of als het wachten op warm water te lang duurt. De mono-kraan levert alleen kokend water en is te combineren met een gewone keukenmengkraan. De GROHE Red kraan is ook voorzien van een kinderbeveiliging.

Gefilterd water 

De GROHE Red kraan zorgt niet alleen voor koud, warm of kokend water, het water dat uit de kraan komt is ook nog eens gefilterd. Het water wordt via een filtersysteem in vier fasen gezuiverd om het een nog betere smaak te geven. Ongewenste stoffen als chloor, die de smaak beïnvloeden, worden verwijderd om zo heerlijk, zacht water te maken voor het bereiden van een smaakvolle kop thee of soep. Kleine deeltjes en metalen worden eruit gefilterd en het kalkgehalte wordt verlaagd, wat de levensduur van de boiler en de kraan ten goede komt.

Ecologisch

De GROHE Red kraan bewijst dat gebruiksgemak en milieubewustzijn elkaar niet hoeven uit te sluiten. Met deze innovatieve kraan verhit je alleen het water dat je nodig hebt. Dit in tegenstelling tot wanneer je een waterkoker gebruikt of een waterketel op het fornuis zet. Daarmee bespaar je water, energie en zelfs kosten. Als dat niet mooi meegenomen is! 

Lees ook...