Food on Wheels - Foodtrucks in de zomer van 2015

Dat Foodtrucks hot zijn, is oud nieuws. Al verschillende jaren worden culinaire evenementen opgefleurd met de komst van deze mobiele keukens. Ze zorgen voor variatie in de gerechten, maar geven ook sfeer door de creatieve designs en ontwerpen van de trucks. En dat de Belg er niet genoeg van kan krijgen, wordt ook duidelijk door de opkomst van foodtruck-only festivals. Ook tijdens de zomer van 2015 kan men terug smullen van de lekkernijen van de foodtrucks op verschillende evenementen. Een kort overzicht:

Barrio Cantina

Barrio Cantina vindt plaats tussen april en september in Oostende, Gent, Antwerpen en Brugge. Deze evenementen worden georganiseerd door het team van Polé Polé en dat betekent een internationale, losse en swingende sfeer. Op de events mag je dan ook originele foodtrucks verwachten waar je kan proeven van wereldse gerechtjes en street food. Mexicaanse burrito’s, Vietnamese springrolls, Amerikaanse hamburgers, Thaise dumplings, Polé Polé Mojito’s, … het feest kan niet op! Verwacht je tevens aan een gezellig streepje internationale muziek en leuke randanimatie. De toegang is gratis, geen uitvluchten om niet te gaan dus! Meer informatie vind je op www.barriocantina.be.

barrio cantina

Brussels Foodtruck Festival

Onze Belgische hoofdstad kan natuurlijk niet ontbreken in het lijstje van Foodtruck festivals. Van 8 tot 10 mei vindt in het centrum van Brussel (vlakbij de Grote Markt) het Brussels Foodtruck Festival plaats, een gemoedelijk culinair festijn met meer dan 80 foodtrucks uit verschillende landen. Het festival maakt deel uit van het Iris Festival: een groots feest dat alle Brusselaars samenbrengt om te genieten van muziek, kunst en gastronomie. Ook dit festival is gratis! Surf voor meer info naar www.brusselsfoodtruckfestival.be.

Food Farm Fiesta

Food Farm Fiesta brengt foodtrucks en chefs samen in een uniek en entertainend kader. Bezoekers genieten hier niet alleen van originele, internationale gerechtjes van de foodtrucks. Er worden ook beats geserveerd door bekende DJ’s en er is ook plaats voor kunst, lekkere cocktails, en veel meer. Het festival vindt dit jaar 3 keer plaats in Deinze en Gent. Alle praktische informatie vind je op www.foodfarm.be.

foodfarm

Dimange

Naast Barrio Cantina is Antwerpen ook thuishaven voor een tweede foodtruck event deze zomer: Dimange. Dimange komt van ‘Dimanche’ en ‘Manger’’ en is een zondagsconcept van Felix Pakhuis waar eten centraal staat. Om de twee à drie maanden zal de Lichtstraat omgetoverd worden tot een gezellige street food market waar diverse foodtrucks hapjes, wijnen en ander lekkers zullen serveren. De derde editie van Dimange wordt georganiseerd op 10 mei, meer info vind je op www.felixpakhuis.nu/?s=dimange


Kan je geen van deze events bijwonen, maar wil je toch eens proeven van het lekkers van een foodtruck? Geen probleem! Gedurende de hele zomer zullen er op talloze festivals en evenementen foodtrucks aanwezig zijn. Enkele van onze favoriete foodtrucks vind je hieronder:

 

  • Jean Sur Mer: het beste uit de zee, geserveerd uit een foodtruck.
  • Keep on Toasting: dé creatieve variant op lekkere croques.
  • Finger Food Truck: lekkere ambachtelijke gerechten om met de vingers van te smullen.
  • Meteor Food Truck: eerlijke, pure gerechtjes uit een no-nonsense foodtruck.
  • The Taco Guy: lekkere Mexicaanse taco’s, soda’s en biertjes. 
  • Mellow: Heerlijk yoghurtijs uit een creatief vormgegeven truck.

 

Smakelijk! 

Frank & Sven van de njam!-redactie

 

Lees ook...