Een culinaire Valentijn: 10 tips voor romantische restaurants

Op Valentijn is op restaurant gaan vaak een speciale belevenis. Vele restaurants serveren op en rond Valentijnsdag een speciaal menu en maken het dan ook extra romantisch. Nog op zoek naar een restaurantje voor volgende week? De Njam!-redactie zocht enkele leuke en originele tips uit waar je romantisch culinair kan genieten. En dat hoeft trouwens niet per se op Valentijn te zijn: ook op andere dagen kan je je geliefde in deze adresjes culinair verrassen!

Divin by Sepi (Antwerpen)

De ‘gastrobar’ van Sepideh Sedaghatnia kan je ontdekken op het Antwerpse Zuid. Sepideh serveert er fijne gerechten en de wijnen spelen een belangrijke rol. Het is er zeer gezellig zitten en op Valentijn wordt er een speciaal romantisch menu geserveerd. Boeken maar!

Essenciel (Leuven)

Copyright: Bart Albrecht

Essenciel in Leuven is een klein en fijn restaurant waar een jong koppel het beste van zichzelf geeft. Niels en Romina werkten beiden bij Nuance en die ervaring gebruiken ze in hun eigen restaurant. Ze verhuisden deze maand naar een nieuwe locatie in Leuven en die is eigenlijk nog romantischer dan de vorige.

La Source (Lanaken)

Restaurant La Source is een hoogstaand restaurant bekroond met 2 Michelin sterren. Je kan hier op het domein (La Butte aux Bois) ook prachtig overnachten. Ideaal voor Valentijn dus! Als het net iets meer mag zijn, is dit de place to be.

De 6 Zinnen (Hasselt)

Ook de 6 Zinnen in Hasselt wordt uitgebaat door een jong en gedreven koppel. Jan en Karoline serveren in een gezellig gerenoveerd herenhuis een romantische keuken die op Valentijn met extra liefde gekruid wordt.

La Villa Emily (Brussel)

In Brussel kunnen we je voor een romantische maaltijd La Villa Emily aanbevelen. Chef Mathieu Jacri is verantwoordelijk in de keuken en serveert een verfijnde seizoensgebonden keuken. Het interieur is zeer sfeervol en vormt het perfecte kader voor een romantische avond.

Bruut (Brugge)

Je zou het als je op de naam afgaat niet zeggen, maar Bruut is een zeer gezellig en intiem restaurantje in het centrum van Brugge. Chef Bruno Timperman serveert er een uitgepuurde, lokale keuken in een sfeervol kader met veel kaarslicht.

Vrijmoed (Gent)

Romantisch dineren in hartje Gent, dat kan bij njam!-chef Michaël Vrijmoed. In zijn restaurant Vrijmoed is het niet alleen gezellig zitten, ook de borden zien er eigenlijk heel romantisch uit.

Nuance (Duffel)

In Duffel kan je dan weer terecht bij onze andere njam!-chef Thierry Theys. Ook hier een zeer romantisch en sfeervol kader, ruime tafels en verleidelijke kunstwerken aan de muren.

La Distillerie (Bourglinster, Luxemburg)

Dit restaurant is wat verder rijden, maar je eet hier dan ook in een echt kasteel. In La Distellerie staat chef René Mathieu aan het fornuis en hij serveert een keuken met groenten en kruiden in de hoofdrol. Gezond, lekker en romantisch.

Philippe Fauchet (Saint-Georges-sur-Meuse)

Romantisch Valentijn vieren in Wallonië? Reserveer eens een tafeltje bij Philippe Fauchet. Een tijdloos en elegant kader biedt hier de ideale setting voor een mooie avond met zijn tweetjes.

 Smakelijk!

Sven van de njam!-redactie 

Reacties

  • Wees de eerste om te reageren