Dominique Persoone creëert exclusieve food pairing praline voor Zacapa rum

Zacapa®, de premium Guatemalteekse rum, is gekend om zijn complexe, rijke en intense smaak. Dominique Persoone, de keizer van de Belgische chocolade, ontwerpt een exceptionele praline die perfect gepaard gaat met de smaaknoten van Zacapa® Rum: a match made in heaven.

Shock-o-latier Dominique Persoone, oprichter van The Chocolate Line, ontwerpt een unieke food pairing praline die complementair is aan de rijke smaak van Zacapa® Rum. Het stukje genot heeft een hart van bittere ganache op basis van Zacapa® Rum en een laagje met toetsen van roos, lychee en framboos. Het geheel is rijkelijk omhuld door originele Guatemaleekse Bean to Bar chocolade.

"In 2012 bezocht ik Guatemala voor het eerst, het was een fantastische cacao-expeditie en een prachtig land. Na onze zware tochten door de jungle trakteerden we onszelf  's avonds met de trots van het land een glas Zacapa rum met 2 ijsblokjes. Nu zoveel jaar later is het super om aan de hand van een wetenschappelijke studie “food pairing” het delicate evenwicht te zoeken tussen cacao uit Guatemala en Zacapa. Het resultaat is spannend en heerlijk, maar ik had eerlijk gezegd niets anders verwacht; de grondstoffen komen dan ook uit hetzelfde tropische paradijs." zo vertelt Dominique Persoone.

Over Zacapa

Zacapa Rum wordt geproduceerd in het groene Guatemala en is het resultaat van een unieke combinatie van bodem, klimaat en natuurlijke materialen, samengebracht met een bekwame distillatie en een speciaal rijpingsproces op hoge hoogte. De complexiteit van de smaak van Zacapa is diep geworteld in zijn herkomst en de deskundige aandacht voor detail die gaat in elk aspect van zijn productieproces. Van suikerriet afkomstig van de door een vulkaan overschaduwde landschappen tot een rijpingsproces dat plaatsvindt op 2 300 meter boven de zeespiegel, het productieproces weerspiegelt het geloof van Zacapa in het nemen van tijd om de fijnere dingen in het leven te ontdekken en ervan te genieten.

Elk aspect van de productie vindt plaats onder het waakzame oog van Master Blender Lorena Vasquez. Er zijn twee soorten Zacapa: de delicate en complexe Zacapa 23 en de expressieve en evenwichtige Zacapa XO. Terwijl je Zacapa 23 het beste puur proeft of met een grote ijsblok, geniet je het meeste van Zacapa XO wanneer het uitgeschonken wordt in het signature Riedel Zacapa glas, zonder iets anders toe te voegen. 

Zacapa is een van de verfijnste rums ter wereld. In tegenstelling tot de meeste rums die melasse gebruiken, wordt Zacapa geproduceerd met behulp van de zoetste eerste persing van suikkerrietsap, beter gekend als ‘virgin sugar cane honey’.

Zacapa® rums zijn verkrijgbaar in België in de betere drankenwinkels, premium bars en restaurants.