Blokfood: eten om te studeren!

Hals rijkend uitkijken naar je bed; een gigantische opruimdrang of een plotse interesse in slechte soaps. Herkenbaar? Doe daar nog enkele liters koffie, Red Bull en tomatensaus uit blik bovenop en je krijgt het uitgelezen recept voor, jawel, de examens. Niks van dat bij Njam! Sterk je aan en spaar tijd uit met onze gezonde en snelle food-tips.

Blokfood

Homemade Granola for the win!

Weinig voedzamer dan een kommetje vezels met yoghurt en vers fruit. Nog beter én goedkoper is zelfgemaakte granola. Neem havermout als basis en vul aan met zaden en noten zoals chia, walnoten en zonnebloempitten. Roer even om met een mengsel van honing, olijfolie en esdoornsiroop en zet 20 minuten in de oven op 125°C. Laat voldoende afkoelen en breek de ‘koek’ in stukken. Verdeel de granola over wekpotten en je ontbijt is gegarandeerd. De wekker kun je met een gerust hart 10 minuten later afkloppen. Graag gedaan!

Easy brainfood

Tussendoor iets snoepen, maar is je brein zo volgestouwd met leerstof dat je niet verder kunt denken dan een snickers? Blok dan dit lijstje brainfood alvast van buiten. Inderdaad, eten waar je slimmer van wordt en dat je zo uit het vuistje kunt eten: bananen, amandelen, avocado’s, cashewnoten, pompoenpitten, blauwe bessen en wortelen. Drink tussendoor voldoende water of groene thee. Goed examen achter de rug? Trakteer je dan op een stuk pure chocolade (minimum 70%) en een glas rode wijn. Eentje, welteverstaan!

Snel, vullend en smakelijk

Ook aubergines behoren tot het hersen stimulerende voedsel. Die gooi je echter wel best even vooraf in de oven. Njam-chef Peppe Giacomazza toont je hoe je deze warme, deugddoende hap in 10 minuten op tafel tovert. Voeg nog tomaten en véél look toe (geef toe, voor daten heb je nu toch geen tijd) en je verdriedubbelt je slaagkansen.

Mama’s kost in plastic potjes

Echt totaal geen fut om ook nog maar enige inspanning te doen? Dan is er de klassieker bij uitstek. Zet je moeder aan het werk en vries haar smakelijk labeur in Tupperware-potjes in. Knort je maag? Vriezer open, microgolf in en relax!

Nog meer inspiratie nodig? Blader dan zeker eens door al onze recepten. Je voedingspakket is gecoverd, nu jouw studie-ijver nog! Veel succes met de laatste loodjes!

Lees ook...