10 culinaire tips in Parijs

Parijs is een mekka voor culinaire liefhebbers. Van ambachtelijk brood tot de allerbeste restaurants, de lichtstad heeft het allemaal. Vandaag nemen we je mee op gastronomische ontdekkingstocht door de Franse hoofdstad en inspireren we je met 10 niet te missen culinaire hotspots die je absoluut moet bezoeken tijdens je verblijf in Parijs. Bon appétit!

Franse bistroklassiekers bij Les Arlots

Les Arlots is een typische bistro waarvoor je alleen al naar Parijs zou reizen. Je smult er van Franse bistroklassiekers zoals “œufs mayo” en hun legendarische “saucisse-purée”. Daarbij komen natuurwijnen in het glas en alles wordt overgoten met een fantastische, typisch Parijse sfeer.

Macarons bij Ladurée

Deze iconische patisserie is beroemd om zijn macarons. Ladurée heeft verschillende vestigingen in de stad, maar de meest iconische is zonder twijfel die op de Champs-Élysées. Je kunt er genieten van de kleurrijke macarons in een prachtige setting. Tip: neem enkele giftboxes mee naar huis, een geweldig geschenk voor jong en oud!

Patisserie en macarons bij Pierre Hermé

Nog meer uitzonderlijke zoetigheden vind je bij het iconische Pierre Hermé. Deze patissier biedt een avant-garde benadering van onder meer macarons, met unieke smaakcombinaties waarbij creativiteit en vakmanschap centraal staan. Onze favoriet? De macaron “Jardin Japonais” met kers, tonkaboon en citroen.

Thee en gebak bij Angelina

Deze historische tearoom is de perfecte plek voor een culinaire pauze tijdens het verkennen van de stad. Angelina heeft zich gevestigd als dé theesalon van Frankrijk en viert dit jaar haar 120e verjaardag. De zaak is beroemd om de rijke, romige warme chocolademelk en het klassieke Mont-Blanc-dessert.

De allerbeste baguette bij bij Le Grenier à Pain

Parijs betekent uiteraard ook krokante, versgebakken baguettes. Wij gingen op zoek naar de allerbeste en vonden ze bij Le Grenier à Pain. De traditioneel gebakken baguettes hebben zelfs de prijs voor “beste baguettes van Parijs” gewonnen en zijn onweerstaanbaar. Naast baguettes kun je er ook genieten van uitzonderlijk zuurdesembrood en een selectie heerlijke gebakjes.

Foie gras en escargots bij Les Deux Magots

Voor enkele van de meest typische Franse bereidingen moet je bij het historische café-restaurant Les Deux Magots zijn. Beroemdheden zoals Hemingway en Sartre kwamen hier proeven van rijke Franse delicatessen zoals foie gras en escargots. De charmante ambiance en de rijke geschiedenis maken het een culinaire must-visit in de stad.

Sterrendiner bij de meest iconische Franse chefs

In Parijs heb je de mogelijkheid om elke dag, zowel voor lunch als diner, te eten bij de allerbeste Franse chefs. We hebben het hier over de top van de top: drie Michelinsterren en de allerhoogste Gault&Millau-scores. Op sterrenjacht? Boek dan een tafeltje in de culinaire tempels van iconische chefs Pierre Gagnaire, Yannick Alléno, Guy Savoy of Alain Passard.

Snuisteren én proeven op de markt “Marché des Enfants Rouges

Marché des Enfants Rouges is de oudste overdekte markt in Parijs. Hier kun je proeven van een verscheidenheid aan culinaire specialiteiten uit alle hoeken van de wereld. De levendige sfeer en het diverse aanbod maken het een fijne plek om te lunchen.

Steak frites bij Le Relais de l'Entrecôte

Relais de l’Entrecôte dankt zijn reputatie aan een unieke, doch eenvoudige formule: een groene salade met walnoten, gevolgd door een extra malse entrecôte vergezeld van een beroemde (lees: verslavende) geheime saus en heerlijke pommes allumettes. De maaltijd wordt geserveerd in een gezellige en levendige setting en ook de desserts zijn hier zeker niet te missen.

De beste croissant bij Maison Doucet

Je kan Parijs uiteraard niet verlaten zonder minstens 1 croissant geproefd te hebben. Dat doe je bij voorkeur bij Maison Doucet, een bakkerij die bekend staat voor de beste croissants van Parijs. Met hun croissants wonnen ze al verschillende internationale prijzen. Dat verbaast ons niet: heerlijk krokant vanbuiten en lekker luchtig vanbinnen is dit een typisch Parijse delicatesse die je moet geproefd hebben! 

Lees ook...