Win een exemplaar van het Zakboek voor de bijentuin

Win een exemplaar van het Zakboek voor de bijentuin

Njam!-chef Dominique Persoone is peter van de week van de bij"Omdat de bijenwereld een fantastische wereld is en ik mijn steentje wil bijdragen. Ik voel me wel een beetje ongemakkelijk omdat ik nog maar een beginnend imker ben, maar doe dit met heel veel plezier. Hopelijk worden de bij, de natuur en heel de wereld er beter van. Let’s save the bee"

Bijen leveren een heel grote bijdrage aan onze samenleving. Bestuiving door insecten is noodzakelijk voor meer dan 75 % van de voedingsgewassen. Honingbijen, solitaire bijen en hommels zorgen ervoor dat we kunnen genieten van heerlijk fruit zoals kersen, appelen, braambessen, frambozen en mango's. Ook groenten zoals courgettes, paprika's, avocado's zouden verdwijnen zonder de bij. Minder voor de hand liggend: ook zonnebloemolie en mosterd zijn vanaf dan verleden tijd. De mens maakt van deze ecosysteemdiensten dankbaar gebruik. Daarom is er een rijke habitat nodig met stuifmeel- en nectarbronnen voor de hommels, solitaire bijen en honingbijen.

Omdat deze diertjes echt onmisbaar zijn en ze het steeds moeilijker hebben wordt er tijdens de week van de bij extra veel aandacht geschonken aan de bijtjes. Helpen jullie ook graag mee? Njam! schenkt 5 exemplaren weg van het Zakboek voor de bijentuin met allerlei handige tips om zo zelf je steentje bij te dragen aan het milieu en een bijenvriendelijke tuin. 

Vul hieronder de wedstrijdvraag in en maak kans op een exemplaar van dit boek! 

Helaas! Deze wedstrijd is afgelopen.