Zoete aardappelsalade

Een recept van Steffi Vertriest, zoals gezien in Alle Dagen Sla
Foto: Roos Mestdagh ©

Het Hageland, zoveel om van te proeven

Het Hageland, zoveel om van te proeven

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
2 zoete aardappelen
2 uien
1 el kokosolie
200 gr spinazie
1 potje luchtige geitenkaas
1 handje rode bietenscheutjes
1 el zonnebloempitjes

Bereiden:

Schild de zoete aardappelen, snijd ze in schijfjes en dan nog eens door midden. Snijd de uien in reepjes.

Doe de stukjes zoete aardappel en de reepjes ui in een ovenschotel. Smelt de kokosolie in een steelpannetje op het vuur en giet deze over de groentjes. Plaats de ovenschotel gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Snijd de paprika in blokjes.

Serveren:

Verdeel de spinazie over de bordjes. Haal de groentjes uit de oven en schep ze bovenop de spinazie. Werk af met de blokjes paprika, enkele toefjes van de luchtige geitenkaas en de scheutjes van rode biet. Besprenkel net voor het serveren met enkele druppeltjes koolzaadolie en bestrooi met de zonnebloempitjes.

Uit het boek "De Gezonde Goesting"

Je kent haar van de blog Bye Bye Cheeseburger en het kookprogramma De Gezonde Goesting. Waar het bij Steffi Vertriest allemaal om draait, is heerlijk (maar dan echt overheerlijk!) koken met gezonde ingrediënten en daarmee de heerlijkste gerechten op tafel toveren. Het resultaat? Finger licking good food! In dit boek worden haar favoriete en meest gelikete recepten eindelijk gebundeld. Of je nu kiest voor een eenvoudig ontbijt met granola, een butternut-lasagne of de makkelijkste bananen-haver-chocoladekoekjes, Steffi weet raad. En jij voortaan ook, met dit boek in handen.


Lees meer over De Gezonde Goesting

Inspiratie & blog