Zeetong met witbier en mosselen

Wil jij een keukenrobot van KitchenAid winnen? Doe dan nu mee en win!

Wil jij een keukenrobot van KitchenAid winnen? Doe dan nu mee en win!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
4 zeetongen, gefileerd
1 dl visbouillon
20 mosselen
1 tak selder
1 ui
5 cl witbier
1 dl room
4 preiwitten
20 gr boter
4 takjes platte peterselie
peper - zout

Bereiden:

Leg de tongfilets met de kant waar het vel zat naar boven. Kruid de filets met peper van de molen en zout. Rol ze strak op van kop naar staart. Schik ze in een ovenschaal en giet er de visbouillon over. Dek af met aluminiumfolie en schuif net voor het opdienen 10 minuten in een oven van 175 °C.

Bereid de mosselen op de klassieke manier met selder en ui. Kruid met peper van de molen en zout. Overgiet echter voor het opzetten met het witbier. Stort de gaargemaakte mosselen in een lage schaal en haal het vlees uit de schelpen. Giet het kookvocht door een fijne zeef en breng het samen met de room aan de kook.

Snij het wit van de preien fijn en laat het even platvallen in de boter. Kruid eveneens met peper van de molen en zout.

Serveren:

Schik de prei in het midden van een groot, diep, warm bord. Leg er de tongfilets rond. Lepel de saus rijkelijk over de tongfilets. Verdeel de mosselen over het bord en werk af met een takje platte peterselie.

Uit het boek "Heerlijk van bij ons"

Zalig zilte Noordzeegarnalen, bitterzoet grondwitlof, ambachtelijk gebakken peperkoek, pittige Damse mokke, lekkere Luikse stroop, botermals blauw-wit en seizoenverse Mechelse asperges. Ze zijn allemaal van 'ons'. En van bij ons.

We koesteren deze heerlijke, meestal seizoens- en streekgebonden basisproducten en gaan er graag mee aan de slag. We toveren ze om tot de beste gerechten, van makkelijk tot iets uitdagender, van dagelijkse kost tot zondagse familielunch. Maar altijd lekker Belgisch!

Dit boek biedt je maar liefst 50 mooie recepten uit het allerbeste van de Belgische keuken. Wedden dat je zo de week rond bent?

  • Titel: Heerlijk van bij ons
  • Uitvoering: Soft Cover
  • Afmetingen: 170 x 215mm
  • ISBN: 978-90-5916-655-4
  • Pagina's: 128
  • Fotografie: Luk Thys
  • Redacteur: Patrick Caignau
Lees meer over Heerlijk van bij ons

Inspiratie & blog