Yoghurtijs met suikerspin

Ontdek de verborgen pareltjes in Thailand

Ontdek de verborgen pareltjes in Thailand

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
450 ml volle yoghurt
100 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
100 gr isomalt suiker (kunstmatige zoetstof)
enkele druppels citroenolijfolie
snuifje zout
3 el bosbessensiroop
200 ml koud water

Bereiden:

Maak eerst de granité. Meng de bosbessensiroop met het water en plaats in de diepvries. Meng af en toe met een vork. Laat minimum 4 uur invriezen. 

Maak dan het yoghurtijs. Meng de yoghurt met de suiker en de vanillesuiker. Plaats in een inox schaal in de diepvries. Roer af en toe tijdens het vrezen. Haal na minimum 4 uur uit de diepvries, mix in een keukenrobot en je hebt yoghurtijs. 

Maak nu de suikerdecoratie. Smelt de isomalt suiker met een snuifje zeezout tot de suiker is opgelost en goudbruin kleurt. Niet roeren. Laat even afkoelen.

Doe de citroenolijfolie in een pipetfles. Dep het onderse stuk van een appelboor in de gesmolten isomalt suiker tot de suiker een bodempje vormt. Spuit dan een beetje citroenolie in de appelboor op het bodempje en laat de bonbon uit de appelboor zakken, op een stukje ingevet bakpapier. Laat de bonbon harden. Maak zo het gewenste aantal bonbons. 

Neem voor de suikerspin een lepel van de rest van de gesmolten suiker en beweeg in snelle bewegingen boven een diepe kom waarop twee houten lepels liggen. Er vormen zich fijne suikerdraadjes. Bundel deze samen in de gewenste vorm en je hebt een suikerspin. 

Serveren:

Serveer de bonbons en de suikerspin bij een bolletje yoghurtijs en de bosbessengranité. 

Inspiratie & blog