White Venetian

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in The Art of Making Cocktails
Foto: Stefanie Geerts ©

Win een special package voor 'Antwerpen Proeft'

Win een special package voor 'Antwerpen Proeft'

Ingrediënten

Even geduld...
1 scoop gepileerd ijs
4.5 cl limoncello
2 cl honingsiroop
2 cl yoghurt
3 cl vers citroensap
8-tal ijsblokjes

Bereiden:

Koel het martiniglas voor met gepileerd ijs. Neem het mixglas en vul het met de limoncello, de honingsiroop, de yoghurt en het citroensap. Vul de shaker met ijs, zet het mixglas erop en shake krachtig. Verwijder het ijs uit het martiniglas en strain de cocktail dubbel, m.b.v. een fijne zeef.

Rasp fijne sliertjes van de citroenschil over de cocktail.

Uit het boek "The Art of Making Cocktails"

Manuel Wouters, oprichter van de Antwerpse cocktailbar SIPS, is wat je noemt een echte cocktail connaisseur. Een gepassioneerde mixologist die het metier erg hoog in het vaandel draagt.

Manuel leerde het vak op verschillende passagiersschepen waaronder de prestigieuze Queen Elizabeth II van de Cunard Line en werkte zich op tot één van de meest gerenommeerde bartenders van zijn generatie. Een man met passie en kennis van zaken die pas een cocktail serveert als hij volgens de regels van de kunst bereid is.

Met dit cocktailboek wil hij je op de juiste weg zetten om thuis zelf de perfecte cocktail te bereiden. Je krijgt uitleg over de verschillende technieken, ingrediënten, materialen, bereidingen... met daarbij een unieke inkijk in het leven van ‘a true bartender’

Lees meer over The Art of Making Cocktails

Inspiratie & blog