Violetta

Een recept van Manuel Wouters

Karola's Kitchen: met nog meer groenten, nog meer kruiden en nog meer smaak!

Karola's Kitchen: met nog meer groenten, nog meer kruiden en nog meer smaak!

Ingrediënten

Even geduld...
1 scoop gepileerd ijs
3 cl Filliers Dry Gin 28
3 cl Cointreau
3 cl crème Yvette
3 cl citroensap
10-tal ijsblokjes
Garnituur: violetbloem

Wie is Violetta? Een mysterieuze muze uit het Hoge Noorden, die Manuel op het cruiseschip inspireerde zoals de Witte Dame ooit wielrenner Fausto Coppi inspireerde. Wie Violetta zegt, denkt aan viooltjes. Crème Yvette dankt zijn paarse kleur en zijn delicate zoete smaak aan de kleine bloemblaadjes. De honderd jaar oude likeur kwam na een halve eeuw onderbreking weer op de markt. Samen met de Cointreau, waarvoor de zeste van vijf soorten sinaasappel wordt gebruikt, vormt hij de basis van deze cocktail die zowel vintage als modieus is.

Bereiden:

Koel een delmonicoglas voor met gepileerd ijs. Doe alle ingrediënten in een met ijsblokjes gevuld mixglas. Sluit de Boston shaker, shake krachtig. Open de shaker, verwijder het ijs uit het glas en zeef de cocktail in een voorgekoeld delmonicoglas. Garneer met een violetbloempje.

Uit het boek "It’s Gin o’ clock"

It’s gin o’clock! Haast elke week komen er nieuwe, exclusieve en aparte gins op de markt. Distilleerders reconstrueren oude recepten of wagen zich aan nieuwe kruiden en nieuwe smaken, zoals topchefs dat doen. Gin is meer dan ooit de koning van de cocktailbar.

Manuel Wouters is al lang gefascineerd door gin. Voor dit boek heeft hij de hele wereld afgespeurd naar de beste en interessantste gins. Hoe koppel je de juiste gin aan de juiste tonic? Welke cocktails worden er op dit moment geserveerd in toonaangevende cocktailbars van New York tot Hamburg? Manuel legt het uit. Helder en strak als de beste gin. Nauwkeurig zoals de doseringen in een cocktail. En gekruid met de straffe verhalen die daar naar goede Britse gewoonte bij horen.

Je staat thuis bij de bar en wil aan de slag met de unieke gin die je net op de kop hebt kunnen tikken? Dan heb je slechts één ding nodig: dit boek.

Lees meer over It’s Gin o’ clock

Inspiratie & blog