Vegetarische tartiflette met portobello's

Vegetarische tartiflette met portobello's
Ook in njam! boek Soepen en Stoofpotjes
Hoeveelheid Ingrediënt
300 ml Boursin Cuisine knoflook en fijne kruiden
1 kg vastkokende aardappelen
2 teentjes look
4 el gehakte kruiden (bieslook, kervel, bladpeterselie, ...)
200 g portobellochampignons
200 g reblochonkaas
versgeraspte nootmuskaat
versgemalen zwarte peper - zout
Recept afdrukken

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 170 °C. Snijd de aardappelen in flinterdunne schijfjes van ongeveer 3 mm dik. Snijd ook de portobellochampignons in fijne schijfjes. De schijfjes niet afspoelen onder de kraan en ook niet droogwrijven!

Laat de aardappelschijfjes 3 minuten blancheren in kokend water. Afgieten maar niet naspoelen; dit om het zetmeel te behouden.

Klop de Boursin Cuisine glad tot een egale massa. Kruid goed met peper, zout en nootmuskaat. Pers de knoflookteentjes uit en meng er de verse kruiden door. Voeg bij het roommengsel.

Schik de aardappelschijfjes en champignonschijfjes dakpansgewijs in een beboterde stoofpot. Schep tussen elke laag een beetje van het roommengsel. Voeg, als de schijfjes opgebruikt zijn, de rest van het roommengsel toe. Bedek met de kaas. Sluit de stoofpot en bak gedurende 45 minuten.

Werk af:

Verwijder het deksel en verhoog de temperatuur naar 180 °C. Laat nog 10 minuten verder bakken tot er een mooi lichtbruin korstje ontstaat en de aardappelen gaar zijn. Serveer onmiddellijk met een frisse salade.

Beoordeling