Tarte tatin met gegrilde paprika & tomaat

Het zomert op njam!, geniet van zalig zonnige gerechten

Het zomert op njam!, geniet van zalig zonnige gerechten

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 pak kant-en-klare bladerdeeg (250 gr)
1 gele paprika
1 rode paprika
6 tomaten
4 tenen knoflook (fijngesneden)
enkele takjes rozemarijn
enkele takjes (citroen)tijm
4 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
2 el gesmolten boter
peper - zout

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 140 graden. 

Spoel de paprika's en tomaten. Snij de tomaten in twee, verwijder de zaadjes rond de kern. 

Snij de paprika's in vier delen en plaats met de snijkant naar beneden op een bakplaat bedekt met aluminiumfolie. Grill tot het vel zwart ziet. Doe de paprika's onmiddellijk in een plastic zak, sluit goed af en plaats 20 minuten in de koelkast. Daarna kun je het vel van de paprika's makkelijk verwijderen. 

Meng de olijfolie met de balsamicoazijn, 3 el gehakte rozemarijn, 1 el gehakte tijm, de fijngesneden look, peper en zout. Bestrijk hiermee de tomaten en paprika's rijkelijk. 

Plaats de helften tomaat en de stukken paprika met de snijkant naar boven in een taartvorm. Zorg ervoor dat de groenten heel dicht bij elkaar liggen. 

Zet de taartvorm in de oven en laat de groenten 1 uur "drogen". 

Haal de taartvorm uit de oven en verhoog de temperatuur naar 200 graden. Rol een vel bladerdeeg dat net iets groter is dan de taartvorm op een deegrol en ontrol die boven de taartvorm. Rol het overtollige deeg op en duw het tegen de binnenkant van de taartvorm. Duw het bladerdeeg op de groenten licht aan. Snij een klein "luchtgat" in het midden van het deeg en bestrijk met de gesmolten boter. Laat nog 15 à 20 minuten bakken tot het deeg goudbruin ziet. 

Serveren: 

Haal de taart uit de oven, plaats een schaal tegen de bovenkant van de taartvorm en draai het geheel om in een vloeiende beweging. Werk af met gemalen peper en verse tijm. 

Inspiratie & blog