Tajine kefta

Uit het boek Tafel voor één
Foto: Bramski ©

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
120 gr runder- of lamsgehakt
1 el fijngehakte peterselie
1 tl chilipoeder
1 blik gepelde tomaten
1 teentje look
1 sjalot
1 handvol koriander
peper - zout
olijfolie

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Maak eerst de balletjes. Meng het gehakt met de peterselie, de helft van het komijn- en chilipoeder, 1 theelepel zout en versgemalen peper. Maak je handen een beetje nat en draai 4 gehaktballetjes van 3 à 4 cm.

Verwarm olijfolie in een pan (of tajine) en bak de balletjes langs alle kanten aan. Haal ze daarna uit de pan. Snipper de sjalot fijn en fruit hem 10 minuten in wat olijfolie in de pan. Doe er daarna de tomaten, het komijn en chilipoeder en de geplette look bij. Laat 15-20 minuten pruttelen tot de saus een beetje, maar niet te veel, ingekookt is.

Heb je een tajine gebruikt? Voeg de balletjes er dan weer bij. Heb je een pan gebruikt? Doe dan de saus en de gehaktballetjes in een tajine of ovenvaste schaal waarvoor je een deksel hebt. Maak een putje in het midden van de saus en breek het ei daarin. Zet het deksel van de tajine of ovenschotel erop en bak 15 minuten in de oven. 

Heb je de eierdooier graag nog een beetje lopend? Scheid dan het eiwit van de eierdooier, doe eerst het eiwit in de saus en 7 minuten later pas de eierdooier. Is het ei naar je zin gekookt? Serveer het dan met veel koriander erover en een vers stuk plat- of stokbrood.

Inspiratie & blog