Spring Gin Ladies Edition

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in Passe-vite

Ontdek Azië op het Amazing Asia Festival in Antwerpen

Ontdek Azië op het Amazing Asia Festival in Antwerpen

Ingrediënten

Even geduld...
5 cl Spring Ladies Gin Edition
2 kl granaatappelpitjes
125 ml Fentimans Light Tonic

De Ladies Edition schroeft het alcoholgehalte van de Spring Gin terug en voegt twee nieuwe botanicals toe aan het recept. Witte perziken bevatten minder zuren en smaken zoeter dan gele. China White Monkey Tea is een wit-groene thee uit de Chinese kustprovincie Fujian, gemaakt van jonge blaadjes. De thee kan slechts tijdens de eerste weken van de lente geplukt worden. Dat gebeurt ’s morgens, als de knoppen nog gesloten en bedauwd zijn. Ze zijn bedekt met het perzikachtige dons dat typisch is voor voorjaarsthee en witte thee.

Bereiden:

Vul een longdrink glas met ijsblokjes om het af te koelen. Giet het overtollige smeltwater weg. 

Voeg de gin toe evenals de granaatappelpitjes.

Overgiet met de Fentimans Light tonic en serveer met een roerstaafje. 

Smaak:

De Spring Gin krijgt meer florale accenten door de thee en een weinig tannines. Ook meer zoete accenten door de witte perziken. 38,3 % alcohol.

Uit het boek "It’s Gin o’ clock"

It’s gin o’clock! Haast elke week komen er nieuwe, exclusieve en aparte gins op de markt. Distilleerders reconstrueren oude recepten of wagen zich aan nieuwe kruiden en nieuwe smaken, zoals topchefs dat doen. Gin is meer dan ooit de koning van de cocktailbar.

Manuel Wouters is al lang gefascineerd door gin. Voor dit boek heeft hij de hele wereld afgespeurd naar de beste en interessantste gins. Hoe koppel je de juiste gin aan de juiste tonic? Welke cocktails worden er op dit moment geserveerd in toonaangevende cocktailbars van New York tot Hamburg? Manuel legt het uit. Helder en strak als de beste gin. Nauwkeurig zoals de doseringen in een cocktail. En gekruid met de straffe verhalen die daar naar goede Britse gewoonte bij horen.

Je staat thuis bij de bar en wil aan de slag met de unieke gin die je net op de kop hebt kunnen tikken? Dan heb je slechts één ding nodig: dit boek.

Lees meer over It’s Gin o’ clock

Inspiratie & blog