Scampi’s in duivelse tomatensaus

Gezien in Passie voor Tomaat

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
20 scampi's
2 sjalotten, fijngesnipperd
1 teentje look, geplet
1 scheutje witte wijn
400 ml room
1 blik Elvea tomatenblokjes verse groenten
1 potje Elvea tomatenconcentraat
olijfolie - boter
currypoeder – cayennepeper
peper – zout

bereiden:

Ontdooi de scampi's en verwijder het pantser. Laat het staartstukje eraan. Houd de pantsers apart. Maak met een scherp mes een insnijding in de rug van elke scampi en verwijder het darmkanaaltje. Marineer minstens een uur op voorhand in olijfolie, currypoeder, cayennepeper en zout.

Schenk een scheutje olijfolie in een pan en verhit op een matig vuur. Voeg de pantsers toe en bak ze al roerend tot ze rood kleuren.

Stoof de fijngesnipperde sjalotten mee in de hete olie en roer tot ze glazig zijn. Voeg de look toe en laat alles nog even stoven. Kruid licht met currypoeder en cayennepeper.

Voeg Elvea tomatenconcentraat toe en roer zodat alle smaken zich vermengen. Blus met witte wijn en laat de alcohol al roerend verdampen.

Giet nu de room in de pan en laat de saus al roerend een beetje inkoken.  Zeef de saus zodra ze een romige dikte heeft. Voeg de Elvea tomatenblokjes toe en laat ze pruttelen op een heel zacht vuurtje.

Bak de scampi's kort en krachtig in een hete braadpan. Door de insnijding krullen ze mooi op als vlindertjes.

serveren:

Presenteer de vers gebakken scampi's met een flinke schep van de duivelse saus en serveer met brood of pasta. Inspiratie & blog