Sazerac

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in The Art of Making Cocktails
Foto: Stefanie Geerts ©

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

Even geduld...
1 scheut absint
6 cl cognac vsop of Sazerac rye whiskey
2 cocktaillepels Peychaud bitters
1 cocktaillepel suikerwater
1 citroenzeste
1 scoop gepileerd ijs
8 ijsblokjes
extra: tumblerglas - cocktaillepel - maatbeker - mixglas - strainer - dunschiller

Bereiden:

Koel het tumblerglas voor met gepileerd ijs. Giet een flinke scheut absint op het gepileerd ijs. Roer krachtig, zodat het glas ijskoud wordt en er een laagje absint aan de binnenkant van het glas zit.

Doe de cognac of whiskey, de Peychaud bitters en het suikerwater in het mixglas. Voeg de ijsblokjes toe en roer een tiental seconden.

Verwijder het ijs en de absint uit het tumblerglas en strain de cocktail in het ijskoude absintgecoate glas.

Werk af:

Snijd een citroenzeste met behulp van een dunschiller boven het glas, knijp in de zeste en spray de etherische olie over de cocktail, wrijf langfs de rand van het glas en doe de zeste in de cocktail.

Uit het boek "The Art of Making Cocktails"

Manuel Wouters, oprichter van de Antwerpse cocktailbar SIPS, is wat je noemt een echte cocktail connaisseur. Een gepassioneerde mixologist die het metier erg hoog in het vaandel draagt.

Manuel leerde het vak op verschillende passagiersschepen waaronder de prestigieuze Queen Elizabeth II van de Cunard Line en werkte zich op tot één van de meest gerenommeerde bartenders van zijn generatie. Een man met passie en kennis van zaken die pas een cocktail serveert als hij volgens de regels van de kunst bereid is.

Met dit cocktailboek wil hij je op de juiste weg zetten om thuis zelf de perfecte cocktail te bereiden. Je krijgt uitleg over de verschillende technieken, ingrediënten, materialen, bereidingen... met daarbij een unieke inkijk in het leven van ‘a true bartender’

Lees meer over The Art of Making Cocktails

Inspiratie & blog