Rose Fizz

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in Passe-vite

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

Even geduld...
4.5 cl Hendrick’s Gin
2 cl citroensap
8 cl Fentimans Rose Lemonade
8 ijsblokjes
garnituur: rozenblaadje - rietje
extra: collinsglas - maatbeker - Boston shaker - strainer - rietje

Manuel’s own Geïnspireerd op de Gin Fizz, de wereldberoemde cocktail die voor de Tweede Wereldoorlog in de VS zo populair was dat bars in ploegen werkten om het shaken vol te houden! Manuel heeft de soda vervangen door de Rose Lemonade van Fentimans. Deze Britse firma brouwt botanische limonades, tonic en ginger beer zoals honderd jaar geleden. Rose Lemonade bevat naast citroensap en perensap ook pure rozenolie. Daar mogen rozenblaadjes bij als garnituur.

Bereiden:

Neem het mixglas en giet er de gin in. Voeg het vers geperst citroensap toe.

Neem de Boston shaker en vul die met ijsblokjes. Sluit de shaker en schud krachtig.

Zeef de Rose Fizz in een met ijsblokjes gevuld collinsglas. Vul op met Fentimans Rose Lemonade.

Werk af:

Werk af met rozenblaadjes en serveer met een rietje.

Uit het boek "It’s Gin o’ clock"

It’s gin o’clock! Haast elke week komen er nieuwe, exclusieve en aparte gins op de markt. Distilleerders reconstrueren oude recepten of wagen zich aan nieuwe kruiden en nieuwe smaken, zoals topchefs dat doen. Gin is meer dan ooit de koning van de cocktailbar.

Manuel Wouters is al lang gefascineerd door gin. Voor dit boek heeft hij de hele wereld afgespeurd naar de beste en interessantste gins. Hoe koppel je de juiste gin aan de juiste tonic? Welke cocktails worden er op dit moment geserveerd in toonaangevende cocktailbars van New York tot Hamburg? Manuel legt het uit. Helder en strak als de beste gin. Nauwkeurig zoals de doseringen in een cocktail. En gekruid met de straffe verhalen die daar naar goede Britse gewoonte bij horen.

Je staat thuis bij de bar en wil aan de slag met de unieke gin die je net op de kop hebt kunnen tikken? Dan heb je slechts één ding nodig: dit boek.

Lees meer over It’s Gin o’ clock

Inspiratie & blog