Rog gevuld met appel in frambozenvinaigrette

Maak kans op een duoticket voor de spektakel-musical 14-18

Maak kans op een duoticket voor de spektakel-musical 14-18

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
2 jonagoldappels
10 gr boter
1 kl honing
4 buikvliesnetjes
4 rogfilets van 150 gram
5 cl olijfolie
100 gr diepvriesframbozen
2 cl rode wijnazijn
mengeling jonge slascheuten
12 verse frambozen

Bereiden:

Schil de appels en snij ze in blokjes. Stoof ze kort in wat boter, kruid met peper van de molen en doe er de honing over.

Spoel de buikvliezen goed in gezouten water. Leg ze open op het werkvlak. Schik hierop de rogfilets. Kruid met peper van de molen en zout. Verdeel de appeltjes over de filets. Rol ze mooi strak op in het netje. Bak de filets in 2 cl olijfolie mooi bruin. Schuif ze nog 5 minuten in een oven van 160 °C.

Prak ondertussen de ontdooide frambozen en roer er de wijnazijn en de rest van de olijfolie door. Kruid bij met peper van de molen en zout.

Laat de jonge slascheuten glanzen met wat olie en kruid ze bij met peper van de molen en zout.

Serveren:

Schik de rogvleugel in het midden van een groot, warm bord. Lepel de vinaigrette rond de rogvleugel. Werk af met wat framboosjes en een nestje jonge slascheuten.

Uit het boek "Heerlijk van bij ons"

Zalig zilte Noordzeegarnalen, bitterzoet grondwitlof, ambachtelijk gebakken peperkoek, pittige Damse mokke, lekkere Luikse stroop, botermals blauw-wit en seizoenverse Mechelse asperges. Ze zijn allemaal van 'ons'. En van bij ons.

We koesteren deze heerlijke, meestal seizoens- en streekgebonden basisproducten en gaan er graag mee aan de slag. We toveren ze om tot de beste gerechten, van makkelijk tot iets uitdagender, van dagelijkse kost tot zondagse familielunch. Maar altijd lekker Belgisch!

Dit boek biedt je maar liefst 50 mooie recepten uit het allerbeste van de Belgische keuken. Wedden dat je zo de week rond bent?

  • Titel: Heerlijk van bij ons
  • Uitvoering: Soft Cover
  • Afmetingen: 170 x 215mm
  • ISBN: 978-90-5916-655-4
  • Pagina's: 128
  • Fotografie: Luk Thys
  • Redacteur: Patrick Caignau
Lees meer over Heerlijk van bij ons

Inspiratie & blog