Risotto met rode biet en forel

Een recept van Dave De Belder, zoals gezien in De Garde van Gert

Proef mee van onze recepten boordevol goeie ingrediënten en veel smaak, om je vol energie aan het nieuwe jaar te laten starten

Proef mee van onze recepten boordevol goeie ingrediënten en veel smaak, om je vol energie aan het nieuwe jaar te laten starten

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
2 pollepels arboriorijst
1 ui, fijngesnipperd
250 ml rode wijn
250 ml rode porto
250 ml madeira
1 l biologisch rode bietensap
100 ml witte wijn
2 gegaarde rode bietjes
1 rauwe rode biet
100 gr gerookte forel, in stukjes
100 gr Parmezaanse kaas, geraspt
125 gr boter
0,5 limoen, het sap en de zeste
1 el rode wijnazijn
1,5 el mierikswortelpasta
enkele takjes waterkers
olijfolie
zout

Bereiden:

Doe de rode wijn, de porto en de madeira samen in een kookpot en laat inkoken tot een siroop.

Verwarm het bietensap in een pannetje op het vuur.

Fruit het uitje glazig in een scheutje olijfolie. Voeg de arboriorijst toe en laat deze een minuutje meebakken. Voeg vervolgens de witte wijn toe en roer zachtjes. Voeg eens de wijn is opgenomen ongeveer twee pollepels van het rode bietensap toe. Laat 20 minuutjes garen en voeg extra bietensap toe iedere keer als het vocht bijna opgenomen is.

Meng na 20 minuten de kaas en de b oter onder de risotto. Verfris met het sap van een halve limoen en de zeste van limoen. Voeg vervolgens de ingekookte siroop, de rode wijnazijn en de mierikswortelpasta toe. Breng extra op smaak met een snuifje zout.

Schaaf dunne schijfjes van de rauwe rode biet. Steek er met een ringetje mooie rondjes uit. Snijd de gegaarde bietjes in vieren.

Serveren:

Schep de risotto op een bord. Leg de gekookte en de rauwe bietjes er mooi bovenop. Werk af met enkele takjes waterkers en de gerookte forel. 

Inspiratie & blog