Rijstpap in een appel

Doe mee en win een workshop en etentje voor 2 in Diest!

Doe mee en win een workshop en etentje voor 2 in Diest!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
4 appels
1 l halfvolle melk
125 gr risottorijst
1 vanillestokje
3 el suiker
1 kaneelstokje
Extra: pomme parisiennelepel

Bereiden:

Verwarm de oven voor op180°C .Spoel de appels en snijd er aan de kant van het steeltje een ‘dekseltje’ af. Lepel met een pomme parisiennelepel het klokhuis en een beetje vruchtvlees uit de appel, zodat het potjes worden. Beboter de bodem van een ovenschaal en zet de appels daarop. Sluit af met de ‘dekseltjes’. Bak de appels in 15 à 20 minuten gaar.

Maak intussen de rijstpap.Spoel de rijst en laat uitlekken. Breng de melk aan de kook en doe er de suiker samen met het vanillemerg en het kaneelstokje bij. Laat de rijst in de melk glijden en laat ruim 30 minuten op een zacht vuurtje pruttelen, tot hij gezwollen en gaar is. Wacht niet tot de pap te stevig is, want bij afkoelen gaat ze nog verdikken. Verwijder de kaneelstok.

Serveren:

Haal de appeltjes uit de oven. Schik ze op bordjes en vul met een royale portie rijstpap. Het potje mag aan één kant gerust overlopen. Vergeet niet om er op het einde het dekseltje weer op te zetten.

Uit het boek "Groenten en fruit, da’s de klok rond genieten"

Kleurrijk. Heerlijk geurend. En met een ontzettende rijkdom aan smaken. We zijn gezegend met zoveel heerlijke groenten en fruit van eigen kweek. Witloof, tomaat, champignon, bloemkool, komkommer, paprika, prei, appel, peer, aardbei, framboos en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Er is nog beter nieuws: van groenten en fruit kan je de klok rond genieten - All Day Long. Van het ontbijt tot de midnight munchies. Dat dat zelfs met weinig moeite kan, bewijst dit kookboek. We wensen je een smakelijke ontdekkingsreis!

  • Titel: Groenten en fruit, da’s de klok rond genieten
  • Uitvoering: Soft Cover
  • Afmetingen: 171x215mm (portrait)
  • ISBN: 978-90-5916-922-7
  • Pagina's: 144
  • Fotografie: Frank Croes
Lees meer over Groenten en fruit, da’s de klok rond genieten

Inspiratie & blog