Ravioli met everzwijnragout

Een recept van Peppe Giacomazza, zoals gezien in De Chalet

Proef mee van onze recepten boordevol goeie ingrediënten en veel smaak, om je vol energie aan het nieuwe jaar te laten starten

Proef mee van onze recepten boordevol goeie ingrediënten en veel smaak, om je vol energie aan het nieuwe jaar te laten starten

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 everzwijnfilet
150 ml rode wijn
1 bol look
1 stengel selder, fijngesneden
2 wortelen, fijngesneden
1 preiwit, fijngesneden
250 gr bospaddenstoelen
1 el fijngehakte salie
2 el paneermeel
2 el Parmezaanse kaas
1 eigeel
olijfolie
200 gr semola bloem
100 gr 00-bloem
3 eieren

Bereiden:

Laat het stuk everzwijn 24u marineren in de rode wijn.

Snijd de everzwijnfilet fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan. Stoof hierin het fijngesneden everzwijnvlees aan samen de gehalveerde bol look. Voeg vervolgens de fijngesneden groenten en de rode wijn toe. Laat zachtjes garen gedurende een kwartiertje. Verwijder nu de bol look en doe het geheel in een blender. Mix glad en meng er twee eetlepels paneermeel en twee eetlepels gemalen Parmezaanse kaas onder. Rol er balletjes van.

Maak het raviolideeg. Meng de bloem met de eieren en kneed tot een egaal deeg. Verpak het deeg in een laagje aluminiumfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.

Bak de bospaddenstoelen samen met de fijngehakte salie en een teentje look in een klontje boter.

Rol het pastadeeg uit, leg er de balletjes vulling op, besmeer de kantjes met eigeel en plooi toe. Snijd nu in ravioli. Kook de ravioli gaar in kokend water in 4 à 5 minuten. Meng ze daarna onder de bospaddenstoelen.

Bestrooi met een laagje Parmezaanse kaas net voor het serveren. 

Inspiratie & blog