Ramos Gin Fizz

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in The Art of Making Cocktails
Foto: Stefanie Geerts ©

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

Even geduld...
5 cl Old Tom Gin
2 cl suikerwater
3 cl vers limoensap
3 cl vers citroensap
1 eiwit
1 cocktaillepel room
enkele druppels oranjebloesemwater
12-tal ijsblokjes
sodawater

Bereiden

Doe alle ingrediënten, met uitzondering van de ijsblokjes en het sodawater, in een mixglas. Neem de spiraal van de strainer en doe die in de shaker. Deze cocktail wordt 'dry geshaket,' zodat er een mooie schuimkraag op de cocktail komt. Open de shaker, vul deze met ijsblokjes en shake opnieuw. Strain de schuimige vloeistof in een met ijs gevuld collinsglas.

Top af met sodawater en serveer met een rietje.

Uit het boek "The Art of Making Cocktails"

Manuel Wouters, oprichter van de Antwerpse cocktailbar SIPS, is wat je noemt een echte cocktail connaisseur. Een gepassioneerde mixologist die het metier erg hoog in het vaandel draagt.

Manuel leerde het vak op verschillende passagiersschepen waaronder de prestigieuze Queen Elizabeth II van de Cunard Line en werkte zich op tot één van de meest gerenommeerde bartenders van zijn generatie. Een man met passie en kennis van zaken die pas een cocktail serveert als hij volgens de regels van de kunst bereid is.

Met dit cocktailboek wil hij je op de juiste weg zetten om thuis zelf de perfecte cocktail te bereiden. Je krijgt uitleg over de verschillende technieken, ingrediënten, materialen, bereidingen... met daarbij een unieke inkijk in het leven van ‘a true bartender’

Lees meer over The Art of Making Cocktails

Inspiratie & blog