Rabarbercake

Uit het boek Gezellig Kokerellen
Foto: Ellen Van Gool ©

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
150 g boter, kamertemperatuur
400 g rabarber
een handvol geschaafde amandelen, optioneel

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een cakevorm in met boter. Doe één eetlepel bloem in de bakvorm en verdeel die zodat er overal een dun laagje bloem zit. Klop het overtollige bloem uit de vorm. 

Doe de boter en suiker in een grote kom en mix met een garde of met een elektrische mixer gedurende 3 minuten. Zet een timer, want dat is langer dan je denkt. Het geheel moet luchtig worden. Voeg één voor één de eieren toe aan het mengsel tot alles een glad deeg vormt. Doe de bloem bij het beslag en roer door met een garde tot alles net door elkaar gemixt is.

Was de rabarber en snij in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Voeg ze toe aan het beslag. Hou eventueel een paar stukjes over om de bovenkant mee te versieren. Doe het beslag in de bakvorm en strijk glad met een mes of spatel. Werk af met de laatste stukjes rabarber. Heb je nog wat amandelschilfers, dan kan je die er nu over strooien.

Zet in de oven gedurende ongeveer 50-60 minuten. Wordt de cake te snel bruin, dek dan af met twee laagjes aluminiumfolie. Check vanaf 50 minuten met een satéprikker of je cake al gaar is. Haal de cake uit de oven en laat eerst 5 minuten afkoelen in de vorm voordat je hem verder laat afkoelen uit de vorm.

TIP: Is het nu geen rabarberseizoen? Geen enkel probleem! Deze taart vormt de perfecte basis voor een heerlijke fruitcake. Alternatieven: blauwe bessen, appels, peren of steenfruit. 

Inspiratie & blog