Pizza met san-danieleham en radicchio

Een recept van Peppe Giacomazza
Foto: Roos Mestdagh ©

Proef de zomer op njam!

Proef de zomer op njam!

Ingrediënten

pizza pizza's Even geduld...
1 portie pizzadeeg (zie basisrecept)
olijfolie
100 gr fijne sneetjes san-danieleham
1 bol buffelmozzarella (125 gr)
1 radicchio
1 tl gedroogde oregano

Bereiden:

Verwarm de oven op 250°C en rol het pizzadeeg uit.

Prik gaatjes in de pizzabodem, bestrijk met een weinig olijfolie en bak hem in de oven gedurende 10 minuten.

Spoel de radicchio, dep hem droog en snijd de blaadjes in lange reepjes. Beleg de gebakken pizzabodem met de radicchio en de ham. Beleg ten slotte met blokjes mozzarella en bestrooi met gedroogde oregano.

Serveren:

Bak de pizza eventueel nog een paar minuutjes, al is dat niet noodzakelijk.

Uit het boek "Peppe’s Bella Vita"

Waar is het leven mooier dan in een échte Italiaanse pizzeria? In de keuken van een volkse trattoria in Bologna misschien, waar een struise mamma puur op buikgevoel de pasta maakt, zoals moeder het haar heeft geleerd. Of op het rijstfestival op het platteland van Verona. Honderden koks maken er hun beste risotto klaar, honderdduizenden mensen proeven en genieten. Je gelooft je ogen niet!

In mijn vorige boek Njamma Mia! hebben we al een reis gemaakt langs de twintig Italiaanse regio’s. Nu keren we terug voor de drie gerechten die het leven in Italië smaak geven: pizza, pasta en risotto. Ik verklap je alle keukengeheimen en vertel je ook de verhalen, legendes en tradities achter de producten en recepten. Mijn broer Gaspare selecteerde lekkere Italiaanse wijnen en er zijn zelfs adresjes voor wie op reis wil naar Napels, Bologna of Verona.

Hoe bak je een luchtige, krokante pizza? Met welke rijst maak je de beste risotto? En hoe voorkom je dat ravioli openbarst tijdens het koken? In dit boek leg ik je de spelregels voor pizza, pasta en risotto in detail uit. De basisrecepten worden stap voor stap getoond en zijn het vertrekpunt voor veertig heerlijke recepten. Sommige heb je misschien gezien op njam! of geproefd in La Botte, andere ontdek je hier voor het eerst.

Aan de slag dus! Italiaans koken is reizen, een verhaal vertellen met ingrediënten en feestvieren met al je zintuigen. Dek de tafel, nodig je vrienden en familie uit en het feest kan beginnen! La vita è bella… in cucina ed a tavola!

  • Titel: Peppe’s Bella Vita
  • Uitvoering: Hard Cover
  • Afmetingen: 203x270mm
  • ISBN: 978-90-5916-839-8
  • Pagina's: 216
  • Fotografie: Roos Mestdagh en Koen Bauters
Lees meer over Peppe’s Bella Vita

Inspiratie & blog