Pimm's Royal

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in The Art of Making Cocktails
Foto: Stefanie Geerts ©

Maak kans op een duoticket voor de spektakel-musical 14-18

Maak kans op een duoticket voor de spektakel-musical 14-18

Ingrediënten

Even geduld...
4.5 cl Pimm's n°1
champagne brut
1 plakje komkommer
1 partje limoen
1 partje citroen
1 partje sinaasappel
1 partje ananas
1/2 aardbei
1 framboos
1 braambes
2 takjes verse munt
8-tal ijsblokjes
soort glas: groot cocktailglas

Bereiden

Neem een origineel Pimm's glas of een dubbel collinsglas en vul dit mes ijsblokjes. Voeg de Pimm's toe en garneer het glas met het in partjes gesneden fruit en de komkommer. Giet langs een gedraaide cocktaillepel de champagne tot aan de rand  van hete glas, zo vermijd je dat de champagne gaat bruisen.

Garneer met munt en serveer met een rietje

Uit het boek "The Art of Making Cocktails"

Manuel Wouters, oprichter van de Antwerpse cocktailbar SIPS, is wat je noemt een echte cocktail connaisseur. Een gepassioneerde mixologist die het metier erg hoog in het vaandel draagt.

Manuel leerde het vak op verschillende passagiersschepen waaronder de prestigieuze Queen Elizabeth II van de Cunard Line en werkte zich op tot één van de meest gerenommeerde bartenders van zijn generatie. Een man met passie en kennis van zaken die pas een cocktail serveert als hij volgens de regels van de kunst bereid is.

Met dit cocktailboek wil hij je op de juiste weg zetten om thuis zelf de perfecte cocktail te bereiden. Je krijgt uitleg over de verschillende technieken, ingrediënten, materialen, bereidingen... met daarbij een unieke inkijk in het leven van ‘a true bartender’

Lees meer over The Art of Making Cocktails

Inspiratie & blog