Patattes Crevettes

Patattes Crevettes
Zoals gezien in tv-programma Passie voor Tomaat
Hoeveelheid Ingrediënt
4 aardappelen
klontje boter
bieslook, fijngesneden
peterselie, fijngesneden
1 sjalot, fijngesnipperd
2 el zure room
500 gr grijze garnalen
1 komkommer
4 kerstomaatjes
enkele blaadjes zeeaster
peper - zout
Voor de vinaigrette:
1 el olijfolie
1 el witte balsamico
1 kl mosterd
1 kl honing
Voor de choronsaus:
2 eidooiers
5 cl dragonazijn
5 cl water
1/2 citroen, het sap
100 ml geklaarde boter
1 tl Elvea Pomo e Legumi
peper - zout
Recept afdrukken

Bereiden:

Was de aardappelen, kook ze gaar (nog in de schil) en laat ze afkoelen. Snij de hoedjes van de aardappelen en hol ze voorzichtig uit.

Prak het uitholsel fijn met een vork en voeg er een klontje boter, bieslook, peterselie, een sjalotje, de zure room en de helft van de garnalen aan toe. Roer alles goed onder mekaar en breng op smaak met peper en zout.

Vul de uitgeholde aardappelen opnieuw met het aardappelmengsel en leg ze in een ingevette ovenschaal. Zet de aardappelen gedurende  15 minuten in een voorverwarmde oven van 150 graden.

Snij met een dunschiller dunne sliertjes van de komkommer.

Meng nu alle ingrediënten voor de vinaigrette onder mekaar.

Maak de choronsaus: doe twee eigelen, 5 cl water, 5 cl dragonazijn en het sap van een halve citroen samen in een steelpannetje, klop goed los. Kruid met peper en zout en klop op een zacht vuurtje tot er een mooie binding ontstaat.  Voeg er vervolgens ongeveer 100 ml geklaarde boter aan toe tot je een mooie, glanzende saus bekomt. Als laatste mag er nog een theelepel Elvea Pomo e Ligumi bij.

Serveren:

Begin met een lepeltje van de choronsaus. Leg hier bovenop een gevulde aardappel, bestrooi deze met grijze garnaaltjes, leg er een een lepeltje zure room en een takje bieslook op.

Werk het bord verder af met de kerstomaatjes, de komkommersliertjes en enkele blaadjes zeeaster. Besprenkel met de vinaigrette en dien op.