Pasta stroganoff

Een recept van Laurence Bemelmans
Foto: Roos Mestdagh ©

Het zomert op njam!, geniet van zalig zonnige gerechten

Het zomert op njam!, geniet van zalig zonnige gerechten

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
250 gr tagliatelle
200 gr steak
1 sjalot
1 teen look
150 gr champignons
1 el tomatenpuree
100 ml witte wijn
200 ml rundsfond
1 el worcestersaus
100 ml room
peper - zout
paprikapoeder
boter
verse peterselie

Bereiden:

Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de biefstuk in dunne reepjes en doe hetzelfde met de paprika. Snijd de champignons in vier of acht, afhankelijk van de grootte. Versnipper de look en de ui.

Verhit een klontje boter in een grote pan en bak er de steakreepjes in aan. Kruid met peper en zout en haal na enkele minuten terug uit de pan. Voeg een beetje extra boter toe aan de pan en doe er de look, ui, champignons en paprika in. Voeg na enkele minuten de tomatenpuree toe en bak de groentjes een kleine vijf minuten aan. Kruid met peper, zout en flink wat paprikapoeder.

Giet de witte wijn bij de groentjes en laat uitkoken. Meng ondertussen de runderfond, worcestersaus en maïszetmeel. Doet dit met een vork zodat er geen brokjes gevormd worden door het maïszetmeel. Wanneer de wijn uitgekookt is, giet je dit mengsel bij de saus. Laat vijf minuten koken, zet het vuur lager en voeg de room en de biefstuk toe. Meng, kruid bij met peper en laat een kleine vijf minuten pruttelen.

Voeg de pasta toe aan de saus, meng en serveer. Werk af met verse peterselie.

Inspiratie & blog