Pasta met groene groenten en edamame pesto

Een recept van Jeroen De Pauw, zoals gezien in Het Weekmenu
Foto: Roos Mestdagh ©

Ga op culinaire ontdekking tijdens 'Gent Smaakt'!

Ga op culinaire ontdekking tijdens 'Gent Smaakt'!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
200 g gepopte edameboontjes
1 teentje look
100 ml slaolie
1 handje basilicumblaadjes
1 courgette
200 g sluimererwten
200 g broccolini
400 g papardelle
1 limoen
peper en zout

Bereiden:

Doe de edamameboontjes, de look, de Parmezaanse kaas, de slaolie en de basilicumblaadjes samen in de blender en mix tot een gladde pesto. Kruid met peper en zout. Snijd alle groene groenten fijn en blancheer ze kort in gezouten water. Laat ze vervolgens meteen schrikken in ijswater en daarna uitlekken.

Kook de pasta gaar in gezouten water en giet af. Bak de groentjes in een scheutje olijfolie. Meng ze onder de pasta en serveer met de pesto. Werk af met zeste van limoen.

Uit het boek "Het Weekmenu"

Na een drukke werkdag is het voor velen een uitdaging om altijd weer een gezonde, evenwichtige én liefst ook nog lekkere maaltijd te bereiden. De combinatie van een druk leven en gezond koken is niet evident, maar met de slimme aanpak en het waterdichte meal prep-plan van de njam!-chefs loopt je weekmenu vanaf nu op rolletjes.

In dit nieuwste njam!-boek bezorgen tien chefs je inspiratie met hun doordeweekse recepten en handige tips om met een minimum aan meal prepping een hele week op een kwartier tijd een verse en gezonde maaltijd op tafel te toveren.

Ontdek hier ook het tv-programma van Het Weekmenu!

Lees meer over Het Weekmenu

Inspiratie & blog