Madeleines met limoen

Een recept van Roger van Damme
Foto: Frank Croes ©

Proef de zomer

Proef de zomer

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
100 gr geklaarde boter, gesmolten
100 gr eieren
110 gr suiker
3,2 gr bakpoeder
100 gr bloem
0,5 limoen, het sap

Bereiden: 

Vermeng de suiker met de eieren. 

Meng het bakpoeder door de bloem. 

Voeg deze droge ingrediënten toe aan de eieren met de suiker en meng de massa.

Voeg de lauwe gesmolten boter toe en tot slot het sap van 1/2 limoen. Vet de madeleinebakmat met een kwast en een beetje boter in. 

Schep het beslag in een spuitzak en vul er de madeleinevormpjes voor 2/3 mee. Bak ze af gedurende 13 tot 15 minuten op 180 graden.

Uit het boek "Roger van Damme Desserts"

Het eerste dessertboek van Roger van Damme! Met 31 originele desserts en meer dan 150 praktische tips! In dit boek leer je desserten maken zoals Roger van Damme ze op njam! presenteert. Zelfs een leek kan eraan beginnen. Elk van de desserts bestaat uit een basisbereiding, die stap voor stap wordt uitgelegd, en een aantal extra bereidingen en garnituren.

Met de eenvoudige basisbereidingen tover je 31 heerlijke desserts op tafel. De extra's zijn de kers op de taart. Het gaat om mousses, crèmes, sorbets, sauzen en decoraties waarmee je desserts creëert zoals een toppatissier. Er zijn zeer gemakkelijke extra's bij, maar ook iets meer bewerkelijke. Je kunt ze naar eigen wens en kookkennis toevoegen of weglaten.

Op die manier kan zowel de absolute beginner als de meer gevorderde liefhebber originele en smaakvolle desserts maken met een persoonlijke toets. Dit boek is meer dan een louter receptenboek. Het bevat ook uitgebreide informatie en praktische tips over de gebruikte ingrediënten. Dit is een onmisbaar boek voor wie een passie voor desserts heeft.

  • Titel: Roger van Damme Desserts
  • Uitvoering: Hard Cover
  • Afmetingen: 203 x 270mm
  • ISBN: 987-90-5916-534-2
  • Pagina's: 240
  • Fotografie: Frank Croes
  • Redacteur: Marc Declerq
Lees meer over Roger van Damme Desserts

Inspiratie & blog