Lemoncurd taartje

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
2 kiwi's
4 bollen yoghurtijs (optioneel)
270 gr bloem (gezeefd)
90 gr suiker
180 gr boter
1 ei
185 ml melk
40 gr boter
100 gr fijne suiker
17 gr maïszetmeel
90 ml sap van limoen en citroen
3 eidooiers

Bereiden:

Maak eerst de taartbodem. Meng suiker, bloem en ei. Hak de boter er in kleine blokjes door en kneed snel tot je een deegbal hebt. Zet het deeg 30 minuten koel en rol het dan in de gewenste vorm. 

Vet individuele bakvormpjes in met boter en bekleed de vormpjes met het deeg. Prik met een vork hier en daar wat gaatjes voor de lucht. Bak de taartbodems blind in een voorverwarmde oven van 190 graden, 10 à 15 minuten. Verwijder de bakgewichtjes en het papier. 

Maak nu de lemoncurd. Warm 100 ml melk en suiker op een matig vuur op. Meng de resterende melk met het maïszetmeel en klop alles goed los. Giet bij de warme melk en meng goed onder mekaar. Breng tot het kookpunt en verlaag dan naar een zacht vuurtje. 

Voeg nu het citrussap toe. Meng er de koude blokjes boter onder tot ze volledig gesmolten en opgenomen zijn. De eierdooiers komen op het laatst. Roer goed tot je de gewenste dikte bekomt. 

Giet de lemoncurd in de voorgebakken taartvormpjes. Zet de taartjes daarna nog 4 à 5 minuten terug in de oven. De taartjes moeten zo een mooie krokante korst krijgen en de vulling moet zacht en romig blijven.

Serveren:

Leg er net voor het serveren enkele plakjes kiwi op. 

Tip: serveer met een bolletje yoghurtijs. 

Inspiratie & blog