Lasagne met groenten

Lasagne met groenten
Ook in njam! boek Pasta power
Hoeveelheid Ingrediënt
2 uien
1 teentje look
6 cl rode wijn
0,5 l passata
1 takje oregano
1 aubergine
1 courgette
4 grote champignons (portobello)
1 venkel
12 lasagnevellen
0,5 l kaassaus
2 tomaten
1 bol mozzarella
8 blaadjes basilicum
200 g Parmezaanse kaas
peper - zout
voor erbij: ciabatta
Recept afdrukken

Bereiden:

Snij de uien en het teentje look fijn en stoof in 2 cl olijfolie. Voeg de rode wijn en passata toe en laat samen met de oregano zachtjes koken. Kruid de saus met peper van de molen en zout.

Schil ondertussen de aubergine en snij in dunne lange plakken, bestrooi met zout en laat 30 minuten ‘trekken’. Spoel kort onder stromend water en knijp goed uit.

Snij de courgette en champignons ook in plakken. Verdeel de venkel in 4, verwijder de harde kern en snij in dunne plakjes.

Kook de lasagnevellen kort in gezouten water en bewaar ze op een natte handdoek. Bak de versneden groenten apart in wat olijfolie in een pan met Teflonlaag en kruid ze met peper van de molen en zout.

Lepel wat saus in een vuurvaste schotel. Leg hierin 3 lasagnevellen, bedek met de groenten. Verdeel er de in schijfjes gesneden tomaten over. Lepel hier wat saus op, 3 lasagnevellen, groenten en verdeel hierop de mozzarella in plakjes. Strooi er de basilicumblaadjes over.

Bedek opnieuw met lasagnevellen, saus, groenten en dek af met de kaassaus. Bestrooi rijkelijk met de gemalen kaas en plaats 30 minuten in de oven op 170 °C.

Serveren:

Zet de schotel dampend heet op tafel en verdeel de lasagne in pastaborden. Voorzie apart nog wat extra gemalen Parmezaanse kaas en krokant gebakken ciabatta. Serveer deze lasagne eventueel koud op een picknick.

Beoordeling