Laban immo: lamsvlees in yoghurtsaus

Uit het boek Beirut Nights
Foto: Bram Debaenst ©

Ontdek meer over de heerlijke tomaten van Looye!

Ontdek meer over de heerlijke tomaten van Looye!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
4 uien
4 laurierblaadjes
enkele takjes tijm
2 kaneelstokjes
10 peperbolletjes
4 jeneverbessen
1 tl zout
1,2 l vleesbouillon (van het lamsvlees)
50 gr geroosterde pijnboompitten
vermicellirijst

Bereiden:

Maak het vlees:

Kruid het lamsvlees royaal met zout. Braad het in de (snelkook)pan tot het er goudbruin uitziet. Doe niet te veel olie op de bodem van je pan, het lamsvlees laat vanzelf al vet achter. Haal het vlees uit de snelkookpan en houd het apart. Laat de uien en/of sjalotten bruin worden in het vet dat over is van het lamsvlees. Voeg het lamsvlees en de rest van de ingrediënten toe en vul de (snelkook) pan met water tot alles onder staat. 

Als je een snelkookpan gebruikt, reken dan op 35 à 40 min. voor een stuk van 3 à 4 kg, en 30 à 35 min. voor een stuk van 1 à 2 kg. • Als je een gewone kookpot gebruikt, laat dan 2 à 3 uur sudderen op een laag vuur. Hier moet je er echt wel op letten dat het vlees van het bot valt. Wanneer het vlees voldoende gaar is, haal het dan uit de pan en zeef het kookvocht. 

Maak de yoghurtsaus:

Voeg het zout aan de yoghurt toe en klop op tot een gladde massa. Meng de maïzena door een kopje van de warme bouillon, en meng dit door de yoghurt. 

Verwarm de bouillon op een zacht vuurtje, en voeg het yoghurtmengsel toe tot de bouillon indikt, ongeveer 7 minuten. Zorg ervoor dat het mengsel niet schift. 

Serveren:

Schep het lamsvlees in de yoghurtsaus. Strooi de pijnboompitten erover en geniet ervan met vermicellirijst. 

Inspiratie & blog