Krokante chocoladekroket

Krokante chocoladekroket
Een recept van njam! chef Dominique Persoone
Ook in njam! boek SHOCK-O-LATIER
Zoals gezien in tv-programma Master of Chocolate
Hoeveelheid Ingrediënt
150 g fondantchocolade
6 eieren
25 g kristalsuiker
115 g boter
100 g paneermeel
100 g pssievruchtencoulis
80 g abrikozencoulis
1 snuifje zwarte peper
2 stuks steranijs
0,5 vanillestokje
6 g verse gemberrasp
verse muntblaadjes
Recept afdrukken

Bereiden:

Smelt de chocolade in de microgolfoven tot hij vloeibaar is. Meng 3 eierdooiers, 1 ei en 25 g suiker. Meng er de vloeibare chocolade door en tot slot de zachte boter.

Stort de massa op boterpapier. Strijk de wanden vlak met een paletmes tot je een mooi rechthoekig blok krijgt. Laat dit beslag 12 uur opstijven in de koelkast.

Dompel een mes even in warm water en droog het af met keukenpapier. Snijd met dat opgewarmde mes van de chocolademassa mooie vierkantjes van 4 bij 4 cm.

Klop 2 eieren los. Rol de vierkantjes chocolade eerst door het eierbeslag en daarna door het paneermeel. Herhaal deze handeling nogmaals, eerst door het beslag, daarna door het paneermeel.

Maak een sausje van de 2 vruchtencoulis, de suiker, zwarte peper, steranijs, het halve vanillestokje en de geraspte gember. Kook alles even goed door en laat afkoelen.

Verhit de frituurpan op 160 °C. Was de muntblaadjes en dep ze droog met keukenpapier. Frituur ze enkele seconden in de frituurolie.

Leg ze onmiddellijk op een keukenpapier en bestrooi lichtjes met een beetje kristalsuiker.

Werk af:

Verhoog de temperatuur van de frituurpan tot 180 °C en bak daarin de kroketjes tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze nog even uitlekken op keukenpapier.

Beoordeling