Kokoscrème met aardbei en rabarber

Een recept van Philippe Van den Bulck

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
4 dl goed gekoelde volle yoghurt
1 blik kokosmelk, enkele uren op voorhand in de koelkast gezet
350 g aardbeien
4 rabarberstengels
125 g rietsuiker
4 g agar-agar
1 el suiker
enkele anijszaadjes
enkele lepels geraspte kokos

Bereiden:

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en spoel ze voorzichtig in koud water, laat de aardbeien goed uitlekken en snijd ze in 4.

Schraap de rabarberstengels af om de vliesjes te verwijderen,, vang hierbij het vocht op. Snijd de rabarberstengels in staafjes van 0.5 cm op 3 cm.

Doe de aardbeien, de rabarber en het opgevangen rabarbersap in een kookpan met een dikke bodem en bestrooi alles met rietsuiker. Laat dit ongeveer 20 minuten trekken en ze de pan vervolgens op het vuur.

Breng de aardbeien en de rabarber zachtjes aan de kook en laat dit een 20-tal minuten sudderen tot een compote. Meng de eetlepel suiker met de agar-agar en strooi dit al roerende uit over de compote. Laat nog 1 minuut zachtjes pruttelen en giet dan de compote in een schaal. Laat volledig afkoelen.

Maak het blik kokosmelk open en schep met behulp van een lepel het vaste, romige gedeelte kokosmelk er uit. Meng dit met de yoghurt en bewaar de rest van het vocht voor andere bereidingen.

Klop de yoghurt en de kokosroom stevig op met een garde.

Verdeel wat aardbei- en rabarbercompote over 4 glazen en lepel er vervolgens wat kokoscrème over. Herhaal dit tot alles is opgewerkt in mooie laagjes.

Serveren:

Bestrooi het geheel met wat geraspte kokos en anijszaadjes en dien op.  

Inspiratie & blog