Homemade twix met dulce de leche

Een recept van Pieter Declercq
Foto: Roos Mestdagh ©

Laat je smaakpapillen ontvlammen met deze vurige gerechten

Laat je smaakpapillen ontvlammen met deze vurige gerechten

Ingrediënten

stuk stuks Even geduld...
1 blik gecondenseerde melk, gesuikerd
150 gr bloem
100 gr koude boter
300 gr pure chocolade
fleur de sel
mycryo (cacaoboter in poedervorm), optioneel

Bereiden:

Breng in een hoge kookpot water aan de kook. Laat het gesloten blik gecondenseerde melk voorzichtig zakken in het water. Kook het gedurende 2 uur. Zorg dat het blik altijd ruim onder water staat. Laat daarna afkoelen in de kookpot. Haal het blik uit het water, open het en doe de dulce de leche in een spuitzak.

Kneed alle ingrediënten voor het deeg kort en krachtig tot je een egale, stevige massa hebt. Leg het deeg tussen twee vellen bakpapier en rol het uit tot een plak van 1 cm dikte.

Bedek het deeg met een vel huishoudfolie en laat het 30 minuten opstijven in de koelkast. Snijd het vervolgens in repen van 2 cm breed en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de reepjes deeg in de oven gedurende 20 minuten, tot ze lichtbruin zijn. Laat ze afkoelen op een taartrooster.

Smelt de chocolade au bain-marie. Meng optioneel met een eetlepel of drie mycryo voor een gladdere chocolade.

Spuit op elk koekje wat dulce de leche. Strijk voorzichtig glad. Dompel de koekjes onder in de warme chocolade, leg ze op een vel bakpapier en werk af met fleur de sel. Laat de chocolade hard worden alvorens de koekjes te serveren.

Inspiratie & blog