Hemelse chocolademousse

Een recept van Dominique Persoone

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
110 g fondantchocolade
20 g poedersuiker
18 cl room (40%)
scheut keukenazijn

Bereiden:

Smelt de chocolade in de microgolfoven (op de laagste stand) tot 40 °C.

Ontvet een kom met keukenazijn en wrijf die goed droog. Doe de eiwitten in de kom. Klop ze stevig op met 10 g poedersuiker.

Klop de dooiers samen met de 40 g kristalsuiker goed schuimig op.

Giet nu de vloeibare chocolade bij de dooiermassa en spatel door elkaar.

Meng met een spatel (zeker niet met een klopper) in 3 keer het stijf opgeklopte eiwit door de massa. We doen dit in 3 keer omdat het dan gemakkelijker mengt en er op die manier meer lucht in het beslag blijft. Hoe meer lucht, hoe lichter en hoe lekkerder het resultaat zal zijn.

Klop nu de room met de resterende 10 g poedersuiker half op. Hij moet stevig zijn, maar nog lopend. Net zoals de room die je boven op een Irish coffee giet. Als de room te ver is opgeklopt, dan heb je grote kans dat de mousse gaat schiften als je hem mengt.

Spatel de room zo voorzichtig mogelijk door het beslag. doe de massa in glaasjes of in een grote (familie)kom en laat opstijven in de koelkast.

Uit het boek "SHOCK-O-LATIER"

Dit is het eerste receptenboek van Dominique Persoone. Met 45 originele recepten voor chocoladeadepten en alle zoetekauwen.

In dit boek verklapt Dominique chocoladebereidingen die gelukkig maken. Hij leert je onder meer hoe je zelf de lekkerste chocoladepasta maakt, de verleidelijkste chocoladesnoepjes, je eigen huisbereide frisco’s, grootmoeders truffels of chocolademousse waarvan je het potje gegarandeerd uitlikt. Ook klassiekers zoals brownies, florentines, madeleintjes en tarte tatin zet Dominique naar zijn hand.

Dominique Persoone is echter ook een chocolatier met een hoog rock-’n-rollgehalte, die furore maakte met nooit geziene smaken en smaakcombinaties. Maar ook met grappige chocoladebereidingen. Zo vind je in dit boek recepten om onder meer chocolade lippenstift te maken, massagecrème van chocolade, koekiemonsters, eetbare chocoladeverf, black boobies, een chocolade potlood en zelfs… de lekkerste chocoladekak ter wereld. Vooral kinderen zullen dit heel plezierig vinden.

Alle recepten worden stap voor stap uitgelegd en vergen weinig kookervaring. Iedereen kan het! Je hebt er ook geen uitgebreide keukenapparatuur voor nodig. Het gaat om het plezier van het maken en nog meer om het plezier van het eten.

Met dit boek zul je helemaal niet meer van chocolade kunnen afblijven!

  • Titel: SHOCK-O-LATIER
  • Uitvoering: Hard Cover
  • Afmetingen: 203x270mm
  • ISBN: 978-90-5916-807-7
  • Pagina's: 160
  • Fotografie: Jean-Pierre Gabriel en Koen Bauters
Lees meer over SHOCK-O-LATIER

Inspiratie & blog