Gin Red Basil Smash

Een recept van Manuel Wouters

Het zomert op njam!, geniet van zalig zonnige gerechten

Het zomert op njam!, geniet van zalig zonnige gerechten

Ingrediënten

Even geduld...
6 cl Filliers Dry Gin 28
2 cl citroensap
2 cl vloeibare suiker
1 tl griessuiker
10 rode basilicumblaadjes
10 ijsblokjes
garnituur: basilicumtakje
extra: tumblerglas - maatbeker - Boston shaker - strainer - fijne zeef - rietje

Dit drankje is prachtig rood! De kleur komt van de rode basilicumblaadjes. Jörg Meyer, die het recept bedacht, runt Le Lion – Bar de Paris in Hamburg. Hij heeft ook de variant met groene basilicum geschonken. Als de beste cocktailbar van Duitsland dat mag, mag jij dat ook, maar met rood overtuig je zelf de grootste ginscepticus. De smaak is even onweerstaanbaar als de kleur. Krachtig schudden is de boodschap. Deze cocktail heet niet zomaar smash.

Bereiden:

Neem een mixglas en doe er de basilicumblaadjes en de griessuiker in. Kneus de basilicumblaadjes krachtig. Voeg de overige ingrediënten toe.

Neem een met ijs gevulde Boston shaker, doe de ingrediënten samen en schud krachtig.

Open de shaker en zeef de cocktail in een met ijs gevulde tumbler.

Serveren:

Werk af met het basilicumtakje.

Uit het boek "It’s Gin o’ clock"

It’s gin o’clock! Haast elke week komen er nieuwe, exclusieve en aparte gins op de markt. Distilleerders reconstrueren oude recepten of wagen zich aan nieuwe kruiden en nieuwe smaken, zoals topchefs dat doen. Gin is meer dan ooit de koning van de cocktailbar.

Manuel Wouters is al lang gefascineerd door gin. Voor dit boek heeft hij de hele wereld afgespeurd naar de beste en interessantste gins. Hoe koppel je de juiste gin aan de juiste tonic? Welke cocktails worden er op dit moment geserveerd in toonaangevende cocktailbars van New York tot Hamburg? Manuel legt het uit. Helder en strak als de beste gin. Nauwkeurig zoals de doseringen in een cocktail. En gekruid met de straffe verhalen die daar naar goede Britse gewoonte bij horen.

Je staat thuis bij de bar en wil aan de slag met de unieke gin die je net op de kop hebt kunnen tikken? Dan heb je slechts één ding nodig: dit boek.

Lees meer over It’s Gin o’ clock

Inspiratie & blog