Georgia Mint Julep

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in The Art of Making Cocktails
Foto: Stefanie Geerts ©

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ingrediënten

Even geduld...
6 cl cognac of brandy
3 cl gekoelde Peach Brandy
1 cocktaillepel water
1 tl poedersuiker
15 blaadjes verse munt
gepileerd ijs
soort glas: zilveren beker
takjes verse munt
2 tl bloemsuiker

Bereiden:

Doe de theelepel poedersuiker in de zilveren beker en voeg er de cocktaillepel water aan toe. Roer goed tot de poedersuiker is opgelost en je een siroop hebt. Neem de muntblaadjes en kneus die zachtjes samen met de siroop.

Vul de beker met gepileerd ijs. Doe er de cognac en de peach brandy bij. Roar lang met de cocktaillepel tot de buitenkant van de beker bevriest. Garneer de cocktail met munttakjes en strooi met een fijne zeef poedersuiker over de muntblaadjes. Serveer met een rietje.

Uit het boek "The Art of Making Cocktails"

Manuel Wouters, oprichter van de Antwerpse cocktailbar SIPS, is wat je noemt een echte cocktail connaisseur. Een gepassioneerde mixologist die het metier erg hoog in het vaandel draagt.

Manuel leerde het vak op verschillende passagiersschepen waaronder de prestigieuze Queen Elizabeth II van de Cunard Line en werkte zich op tot één van de meest gerenommeerde bartenders van zijn generatie. Een man met passie en kennis van zaken die pas een cocktail serveert als hij volgens de regels van de kunst bereid is.

Met dit cocktailboek wil hij je op de juiste weg zetten om thuis zelf de perfecte cocktail te bereiden. Je krijgt uitleg over de verschillende technieken, ingrediënten, materialen, bereidingen... met daarbij een unieke inkijk in het leven van ‘a true bartender’

Lees meer over The Art of Making Cocktails

Inspiratie & blog