Gegrilde auberginerolletjes met ricotta

Een recept van Philippe Van den Bulck

Het zomert op njam!, geniet van zalig zonnige gerechten

Het zomert op njam!, geniet van zalig zonnige gerechten

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
2 aubergines
200 gr kerstomaten (voor de saus)
300 gr kerstomaten (voor de salade)
250 gr ricotta
100 gr geraspte Parmezaanse kaas
1 teentje look
5 takjes tijm
olijfolie
1 scheutje witte wijnazijn
2 stengels lente-ui
verse basilicum
peper
zout

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180°. Snijd de kerstomaten voor de saus door en doe ze in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en schik er de geplette knoflookteentjes bij. Zet de schaal in de oven en laat de tomaten +- 25 min. roosteren in de oven tot ze kleuren. Doe alles vervolgens in een sauspan, voeg de tijm toe en laat de jus zachtjes inkoken tot sausdikte. Zeef de saus door een fijne zeef en breng op smaak met peper van de molen en zeezout.

Snijd de aubergines met een groenteschaaf overlangs in plakjes van 3 à 4 mm dik. Verhit een grillpan en grill de aubergines aan beide zijden, het is niet nodig om olie te gebruiken! Schil de gegrilde aubergineplakjes vervolgens op en ovenplaat, strijk ze lichtjes in met olijfolie en kruid ze met peper en zeezout.

Snipper een handvol basilicum en ook de lente-uitjes fijn. Meng de ricotta met de geraspte Parmezaanse kaas, 2 el olijfolie, de fijngesnipperde basilicum en lente-ui en breng op smaak met peper en zeezout.

Lepel wat van de ricotta op de aubergineplakjes, rol ze op en schik ze in een geoliede ovenschaal.

Snijd alle gemengde kerstomaten door en doe ze in een schaal. Besprenkel ze met olijfolie en wittewijnazijn en kruid met peper en zeezout. Laat de tomaten +- 10 min. marineren.

Verwarm de oven voor op 150°. Zet de auberginerolletjes 5 min. in de oven, verdeel de jus van geroosterde kerstomaat over de borden en schik er de auberginerolletjes op. Werk af met de tomatensalade en enkele plukjes basilicum.

Inspiratie & blog