French 75

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in The Art of Making Cocktails
Foto: Stefanie Geerts ©

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ingrediënten

Even geduld...
champagne brut
6 cl Bombay Sapphire gin
3 cl vers citroensap
1 cl suikerwater
1 citroenzeste
1 cocktailkers
1 scoop gepileerd ijs
8-tal ijsblokjes
soort glas: champagneglas

Bereiden:

Koel het champagneglas voor met gepileerd ijs. Doe de gin, suikerwater en het citroensap in een met ijs gevuld mixglas. Sluit de shaker en schud krachtig gedurende een tiental seconden. Strain het voorgekielde champagneglas en giet vervolgens de champagne langzaam langs een gedraaide cocktaillepel in het glas.

Neem de citroen en snijd de zeste flinterdun over de oppervlakte van de cocktail, zodat de aromatische oliën zich kunnen verspreiden over het glas. Knijp de zeste uit boven de cocktail, wrijf nog even langs de rand en voeg ze bij de cocktail. Garneer met cocktailkers.

Uit het boek "The Art of Making Cocktails"

Manuel Wouters, oprichter van de Antwerpse cocktailbar SIPS, is wat je noemt een echte cocktail connaisseur. Een gepassioneerde mixologist die het metier erg hoog in het vaandel draagt.

Manuel leerde het vak op verschillende passagiersschepen waaronder de prestigieuze Queen Elizabeth II van de Cunard Line en werkte zich op tot één van de meest gerenommeerde bartenders van zijn generatie. Een man met passie en kennis van zaken die pas een cocktail serveert als hij volgens de regels van de kunst bereid is.

Met dit cocktailboek wil hij je op de juiste weg zetten om thuis zelf de perfecte cocktail te bereiden. Je krijgt uitleg over de verschillende technieken, ingrediënten, materialen, bereidingen... met daarbij een unieke inkijk in het leven van ‘a true bartender’

Lees meer over The Art of Making Cocktails

Inspiratie & blog